BARÇA
Esports 15/07/2019

Joan Besolí explica el seu calvari a Soto del Real

El soci de Sandro Rossell repassa la seva experiència a la presó en una entrevista a RAC1

X.h.n.
2 min
Joan Besolí explica el seu calvari a Soto del Real

BarcelonaPocs dies després de confirmar-se del tot la sentència que l’absol juntament amb l’expresident del Barça, Sandro Rosell, i cinc persones més de càrrecs de blanqueig de capitals i organització criminal, Joan Besolí va concedir una entrevista a RAC1 en què va parlar sobretot de la seva traumàtica experiència al centre penitenciari de Soto del Real. La jutge instructora del cas, Carmen Lamela, va decretar presó provisional per a ell i Rosell al considerar que existia un “elevat risc de fuga”. Els dos socis van passar 21 mesos privats de llibertat.

En el cas de Besolí, la decisió de la jutge va ser especialment dolorosa, ja que dos dies després de la seva detenció va saber que el seu fill Genís, de 20 anys, s’havia quedat en cadira de rodes a causa d’un accident. Aquest fet no va estovar la magistrada, que va mantenir la presó preventiva. “Darrere d’un vidre et diuen «Joan, portem un informe mèdic que diu que el Genís no podrà tornar a caminar». Plores, la vida et porta al límit i, al final, t’adones que plorar és bo. No vaig poder parlar amb el meu fill fins al cap d’un mes”, va explicar el soci de Rosell, que va subratllar el mal tracte rebut per part de Lamela: “Vaig tenir la sensació de ser molt poca cosa. El menysteniment va ser brutal. No recordo que em mirés a la cara. Mirava més el mòbil que a mi”.

Besolí, que manté la mateixa causa oberta a Andorra -és ciutadà al Principat-, va aprofitar l’entrevista per elogiar el valor de Rosell, amb qui va compartir cel·la a Soto del Real, i agrair-li l’atenció que li va dedicar: “Gràcies al Sandro m’he pogut mantenir de peu, mai no podré agrair-li tant de suport i afecte”. Al mateix temps, va recordar que continua tenint els comptes embargats per la justícia, un fet que afecta el seu dia a dia i el de la seva família.

stats