POLIESPORTIU
Esports 04/12/2012

Joan Carles Navarro, Sergi Barjuan, Maverick Viñales i CN Sabadell, entre els premiats per la família reial

L'acte estarà presidit per la reina, els prínceps d'Astúries i la infanta Elena, en absència del rei Joan Carles, que no reprendrà fins al gener l'activitat pública després de l'operació de maluc a la qual es va sotmetre fa uns dies

Efe
2 min
Joan Carles Navarro

BarcelonaEl jugador de bàsquet Joan Carles Navarro, l'entrenador Sergi Barjuan, el motociclista Maverick Viñales i el CN Sabadell són els esportistes catalans guardonats que rebran demà de mans de la família reial els premis Nacionals 2011. L'acte, que se celebrarà al palau del Pardo, estarà presidit per la reina, els prínceps d'Astúries i la infanta Elena, en absència del rei Joan Carles, que no reprendrà fins al gener l'activitat pública fora de la Sarsuela, després de l'operació de maluc a la qual es va sotmetre fa uns dies.

El ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, figura entre les autoritats que assistiran a la cerimònia, al costat del president del Consell Superior d'Esports (CSD), Miguel Cardenal, i els presidents dels Comitès Olímpic i Paralímpic, Alejandro Blanco i Miguel Carballeda, respectivament. Els principals premis com a millors esportistes seran per a les regatistes Tara Pacheco i Berta Betanzos i per al capità de la selecció espanyola de bàsquet i del F. C. Barcelona, Juan Carlos Navarro.

El príncep d'Astúries lliurarà el premi que porta el seu nom a Juan Carlos Navarro (Barcelona Regal), que acaba de celebrar 15 anys de carrera, en els quals suma dues plates olímpiques (Pequín 2008 i Londres 2012), dos títols europeus (2009 i 2011) i un Mundial (2006).

L'escorta va ser elegit millor jugador de l'Eurobasket 2011 a Lituània, en què Espanya va aconseguir el títol i va tenir una actuació decisiva amb 35 punts al partit contra Macedònia previ a la final contra França, en què va anotar 27 punts i Espanya va guanyar 98-85.

Maverick Viñales, pilot de la nova categoria Moto3 i tercer a l'últim mundial de 125, rebrà el premi Infanta Cristina com a revelació i l'entrenador del Recreativo Sergi Barjuán, exjugador del Barça i la selecció, el premi Infanta Elena per la seva defensa del joc net.

La selecció espanyola d'hoquei sobre patins, que va guanyar el 2011 el seu quart mundial consecutiu a l'Argentina, rellevarà en el palmarès del premi Barón de Güell la selecció espanyola de futbol, i en la relació de premiats també figuren el CN Sabadell, que rebrà la Copa Stadium.

La relació de premiats catalans és la següent:

- PREMI NACIONAL PRINCEP FELIP DE BORBÓ, per premiar l'esportista espanyol que més s'hagi distingit durant l'any en la seva actuació esportiva, tant en l'àmbit nacional com internacional: Juan Carlos Navarro (Bàsquet).

- PREMI INFANTA D'ESPANYA S.A.R. INFANTA ELENA, per premiar la persona o entitat que més s'hagi destacat durant l'any per un gest especialment rellevant de noblesa o joc net en la pràctica esportiva, o que hagi prestat una contribució especial a l'eradicació de la violència en l'esport: Sergi Barjuán (Futbol).

- PREMI INFANTA D'ESPANYA S. A. R. INFANTA CRISTINA, per premiar l'esportista masculí o femení que pels resultats obtinguts durant l'any hagi suposat la revelació més significativa del panorama esportiu: Maverick Viñales (motociclisme).

- COPA BARON DE GÜELL, per premiar l'equip o selecció nacional que més hagi destacat per la seva actuació esportiva durant l'any: Selecció Espanyola d'hoquei sobre patins masculina.

- COPA STADIUM, per premiar la persona o entitat que hagi destacat per la seva especial contribució durant l'any en les tasques de promoció i foment de l'esport: Club Natació Sabadell

stats