Critèrium de Dauphiné
Esports 12/06/2011

Joaquim Rodríguez culmina un cap de setmana perfecte a La Touissuire

El català “Purito” Rodríguez (Katiuixa) aconsegueix el segon triomf consecutiu per tancar un Critèrium de Dauphiné en què ha demostrat el seu potencial

Albert Rabadan
2 min
Joaquim "Purito" Rodríguez.

BarcelonaSi alguna cosa va servir a Joaquim Rodríguez (Katiuixa) la temporada passada per liderar el rànquing UCI va ser la tranquil·litat de conèixer el seu nivell i d'haver obtingut resultats. Aquesta pressió se la va treure de sobre ahir aconseguint un triomf que buscava des de l'abril, i avui, a la darrera etapa del Critèrium de Dauphiné, ha confirmat la seva qualitat amb una segona victòria consecutiva.

Els moviments del vallesà ja han començat a la Croix de Fer, on el prometedor Thibaut Pinot (FDJ) arribava escapat. Purito ha marxat juntament amb Robert Gesink (Rabobank), i posteriorment Christophe Kern (Europcar), però han estat atrapats per bon ritme del colombià Rigoberto Urán (Sky) en favor del líder de la cursa. Un cop coronats, qui ha aconseguit marxar ha estat el campió francès Thomas Voeckler, que amb un gran descens ha aconseguit atrapar Pinot fins a superar-lo abans de començar l'ascens final a La Toussuire.

Gràcies al treball de Gárate, Robert Gesink ha pogut tornar-se a escapar i ha format un grup de tres al capdavant, que finalment ha estat caçat gràcies a atacs com els de Chris Anker Sorensen (Saxo Bank). Un cop tot el grup estava junt, ha tornat la confiança de Joaquim Rodríguez, que ha jugat perfectament amb els moviments dels rivals fins a llançar un atac a 600m de la línia de meta que ningú ha estat capaç de respondre.

Critèrium de Dauphiné, setena etapa (Pontcharra-La Toussuire, 117,5km)

1r Joaquim Rodríguez (Katiuixa) 3h24'30", 2n Thibaut Pinot (FDJ) a 7", 3r Robert Gesink (Rabobank) a 7", 4t Jurgen Van den Broeck (Omega Pharma-Lotto), 5è Alexandre Vinokúrov (Astana) a 7" (...)

Classificació general final:

1r Bradley Wiggins (Sky) 26h40'51", 2n Cadel Evans (BMC) a 1'26", 3r Alexandre Vinokúrov (Astana) a 1'49", 4t Jurgen Van den Broeck (Omega Pharma-Lotto) a 2'10", 5è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 2'51", 6è Christophe Kern (Europcar) a 3'05", 7è Jean-Christophe Péraud (Ag2r) a 3'30", 8è Kanstantsin Siutsou (HTC-highroad) a 4'14", 9è Janez Brajkovic (RadioShack) a 4'22", 10è Thomas Voeckler (Europcar) a 4'31"

stats