Una ronda de palinka per combatre les "coses marrons" que hi havia al Sena: les cinc anelles olímpiques del dia

Les proves aquàtiques, protagonistes de somriures i decepcions en la jornada d'aquest dijous a París

3 min
Imatge de la prova de natació en aigües obertes femenina celebrada aquest dijous a París

BarcelonaL'ARA cobreix els continguts més destacats dels Jocs Olímpics de París en obert en aquest canal de notícies, i aquesta és una peça de resum d'algunes de les notícies més rellevants del dia. Són les cinc anelles olímpiques de la jornada.

Saúl Craviotto té un lloc d'honor als llibres d'història. El palista d'Alpicat ja és l'esportista espanyol amb més medalles de la història. En el K4 500 s'ha fet amb la medalla de bronze per darrere dels alemanys, que han guanyat l'or, i dels australians. Amb aquest èxit, Craviotto ha guanyat sis medalles, una més que el gallec David Cal, que en tenia cinc. L'esportista català va estrenar el seu medaller a Pequín, amb un or en el K2 500, va guanyar la plata a Londres (K1 200), un or i un bronze a Rio (K2 200 i K1 200) i una plata a Tòquio (K4 500) abans d'aquest bronze a París.

S'escapa una medalla que es donava per feta. Jordi Xammar i Nora Brugman havien protagonitzat una actuació estel·lar en la disciplina de 470 d'aquests Jocs i ja picaven a la porta del podi, però els ha condemnat una final força dolenta. Finalment, els barcelonins queden quarts en la classificació general. L'or és per a Àustria i la plata i el bronze per al Japó i Suècia. "És un moment molt dur, però els esportistes sabem que l'esport té també la cara difícil i avui, per desgràcia, ens ha tocat viure-la a nosaltres", deia Xammar, mentre la seva companya Nora admetia que "no és fàcil assumir que les coses no han sortit bé".

Nora Brugman i Jordi Xammar en la 'medal race'.

El waterpolo ja és a la final (després de complicar-se la vida). Semblava que la selecció espanyola femenina de waterpolo tenia el pas a la final encarrilat. Dominava contra els Països Baixos amb comoditat. Però un parcial de 6-1 de les neerlandeses en el tercer quart ha estat a punt de tirar tota la feina per terra. Les semifinals s'han resolt en la tanda de penals, en què una magnífica aturada de Martina Terré en l'últim llançament –i el posterior gol de Maica García– ha salvat el match ball. La selecció, amb una gran presència de catalanes, es disputarà l'or contra Austràlia.

L'hoquei herba també es queda a un pas de la medalla. La selecció espanyola masculina tenia a l'abast repetir un lloc en el podi, com ja va aconseguir fa 16 anys a Pequín, però s'ha quedat amb la mel als llavis després de perdre 2 a 1 contra l'Índia en el partit pel bronze. El gol del català Marc Miralles ha estat insuficient per guanyar el partit. El desencert total d'Espanya en la defensa dels penals córner ha condemnat l'equip amb dos gols, un al límit del descans i l'altre a l'inici del tercer quart, cosa que li ha fet perdre la final de consolació.

El Sena, orgull i llast de París. Aquest dijous s'hi ha celebrat la prova dels 10 quilòmetres en aigües obertes femenins i la qualitat de l'aigua ha estat novament la protagonista. No s'han detectat, de moment, nous casos d'intoxicació, però l'hongaresa Bettina Fabian, que ha acabat cinquena, ha denunciat haver vist "coses marrons" durant la prova. "Espero que no siguin el que m'imagino, perquè m'he empassat molta aigua mentre competia", ha explicat en declaracions als mitjans del seu país. Per si les mosques, afegia amb un toc d'humor, decidia automedicar-se immediatament "desinfectant la boca amb una mica d'alcohol".

stats