FUTBOL
Esports 25/04/2016

El Juventus es proclama campió gràcies a l'ensopegada del Nàpols

A tres jornades per al final els 'biaonconeri' sumen el seu cinquè títol consecutiu després del triomf del Roma sobre els napolitans (1-0)

Ferran Rigat
Els juventins celebren la victòria contra el Fiorentina que a la llarga ha suposat el títol de Lliga

BarcelonaEl Juventus de Torí s'ha proclamat campió de la Serie A. L'equip torinès s'ha embutxacat el 32è títol de lliga de la seva història, el cinquè consecutiu. Els 'bianconeri' han certificat el títol gràcies a la derrota del Nàpols a casa del Roma (1-0). El gol de Radja Nainggolan al minut de 89 ha deixat els napolitans a 12 punts a falta de tres jornades per disputar-se.

Els napolitans lamenten el gol del Roma

Els homes de Massimiliano Allegri havien fet els deures diumenge a l'estadi Artemio Franchi guanyant el Fiorentina (1-2). Els actuals campions es van avançar gràcies al gol de Mario Mandzukic però una errada de Leonardo Bonucci va propiciar el gol de l'empat, obra de Nikola Kalinic al minut 81. Però dos minuts després Álvaro Morata marcava la diana que certificava la victòria.

Itàlia és blanc-i-negra

La Vecchia Signora segueix amb el seu regnat a Itàlia. Amb el 32è títol es manté com a equip amb més títols de lliga i se situa encara més lluny de l'Inter i del Milà, que tenen 18 'calcios' cadascun.

A principi de temporada el Juventus va protagonitzar un inici de lliga molt dubitatiu. En les sis primeres jornades va perdre tres partits, en va empatar dos i només en va guanyar un. Una situació que el col·locava 15è a només dos punts per sobre del descens. Dues de les derrotes van ser davant d'aspirants al títol com el Nàpols i el Roma. Però a la jornada 25 va fer-se amb el liderat gràcies a la victòria per la mínima contra el conjunt napolità, fins aleshores el líder.