TENIS
Esports 11/09/2016

Un any de somni per a Angelique Kerber

L'alemanya serà la nova número u mundial després d'una temporada espectacular

Rut Vilar
2 min
Kerber, campiona a Flushing Meadows

Nova YorkFins aquest 2016, mai havia disputat cap final d'un Grand Slam, però en els últims nou mesos, Angelique Kerber, que dissabte es va proclamar campiona de l'Open dels Estats Units, ha guanyat l'Open d'Austràlia, ha disputat la final de Wimbledon, s'ha penjat la medalla de plata als Jocs Olímpics de Rio i ha derrotat Karolína Plísková en la final de Flushing Meadows (6-3, 4-6, 6-4), on ha desbancat, a més a més, Serena Williams com a número u del món. "Un any de somni", reconeixia la tenista alemanya, esgotada –la final es va jugar a 30 graus i un 66% d'humitat–, després d'aixecar el trofeu de campiona a Nova York.

Com en l'efecte dòmino, el triomf a Austràlia al gener ha estat clau, segons Kerber, per entendre la resta d'èxits. "Vaig guanyar confiança", assegura. "I amb la confiança, només em faltava acostumar-me a la pressió. I també ho he fet. Aquest 2016 estic fent un joc increïble", insisteix.

En la mateixa línia, després de guanyar a Nova York, molts es preguntaven a l'Arthur Ashe Stadium què hauria passat si Kerber no hagués aixecat aquell 'match point' en contra, en la primera ronda de l'Open d'Austràlia, davant la japonesa Misaki Doi.

Mentalitat, augment del treball físic i un joc més agressiu expliquen l'explosió de la nova número u del món. Coneguda durant els seus primers anys en el circuit com una jugadora conservadora, d'un tenis defensiu, des de principis d'any l'alemanya ha decidit fer un pas endavant i deixar d'esperar l'errada de les seves rivals per provocar-la, per agafar la iniciativa del joc. I li ha anat prou bé.

La mateixa Kerber, esquerrana com Rafa Nadal, confessa que, en aquest sentit, els consells de la gran campiona alemanya Steffi Graf, amb qui ha compartit hores d'entrenament a prop de Las Vegas, han estat determinants.

El canvi de Kerber s'ha gestat, però, en la seva pròpia acadèmia, a Puszczykowo (Polònia), d'on és la seva família paterna. Nascuda a Bremen, la tenista, de 28 anys, fa uns mesos que viu i s'entrena a la localitat polonesa, a prop de Poznan, on el seu avi va muntar l'escola de tenis Angie, batejada amb el nom de la néta.

El futur de Serena Williams

Rellevada del número u del rànquing mundial per Kerber i eliminada de l'Open dels Estats Units per l'altra finalista del torneig novaiorquès, Karolína Plísková, Serena Williams i el seu futur són ara tema de discussió als mitjans nord-americans. "Williams en farà 35. ¿Tornarà a ser número u del món?", es preguntava dissabte 'The New York Times'.

Uns problemes al genoll esquerre i a l'espatlla dreta han condicionat el rendiment de Williams a Flushing Meadows, tot i haver protagonitzat un gran partit als quarts, contra Simona Halep.

Els nord-americans esperaven que la seva tenista superés les 186 setmanes com a número u del món. Però no ha pogut ser. Kerber ha impedit que Williams batés la marca de la millor tenista alemanya de la història, la seva admirada Steffi Graf.

stats