Alpinisme
Esports 09/03/2023

Kilian Jornet torna a l'Himàlaia aquest 2023

L'atleta ceretà tan sols confirma la participació en la Sierre-Zinal, a l'agost, a Suïssa

ARA
2 min
Kilian Jornet després de guanyar la UTMB

BarcelonaKilian Jornet ha fet públics els seus plans per a aquest 2023, que passen bàsicament per participar en una única prova, la Sierre-Zinal, i tornar a l'Himàlaia a la primavera. "Aquest hivern ens quedem a casa i faré alpinisme per la zona. A la primavera, volem anar a l'Himàlaia amb les nenes. De projectes en tinc molts, però dependrà de les condicions meteorològiques. Estarem en un lodge i, si hi ha bon temps en algun gran cim, anirem cap allà. Serà un projecte d'alpinisme", ha dit l'atleta ceretà.

Per ara, i segons el calendari que ha publicat el seu equip NNormal, la intenció és competir exclusivament a la Sierre-Zinal, la cursa de muntanya anual que aquest any se celebrarà el 12 d'agost a Suïssa, i que ja ha guanyat en deu ocasions. Jornet, però, medita participar en una cursa de llarga distància cap al final de la temporada, tot i que no ha precisat més dades sobre el projecte. Això sí, no serà a l'Ultra Trail del Mont Blanc, cursa que va guanyar l'any passat.

A l'Himàlaia, Jornet podria intentar el repte que no va aconseguir el 2021: ascendir a l'Everest per l'aresta oest sense oxigen i en solitari. Aquesta ruta, que només s'ha conquerit 16 cops des de la primera ascensió, fa gairebé 60 anys, mai s'ha fet en solitari i només un cop sense oxigen, l'any 1986. Aquest repte ja el tenia al cap l'alpinista Ueli Steck, que va morir el 2017 quan preparava aquest nou rècord d'escalada a l'Everest.

Els altres calendaris

A més a més, també s'ha conegut el calendari de la resta de corredors de l'equip NNormal. Emelie Forsberg farà el Mundial de trail, la Sierre-Zinal i l'OCC (si es classifica). Dakota Jones estarà en la Transvulcània, Western States, la CCC (si es classifica) i les JFK 50 Milles.

Per la seva banda, Tòfol Castanyer farà la Marató de Barcelona, el Camí de Cavalls 180 km, la Marató del Mont Blanc, la Sierre-Zinal i la TDS de la UTMB. Alejandro Forcades estarà en la Zegama, Peyton Thomas en la Sierre-Zinal i la CCC de la UTMB (si es classifica) i Allie Ostrander en la Sierre-Zinal, entre d'altres.

stats