Futbol
Esports 09/09/2021

Espanya derrota Kosovo, un rival el nom del qual no vol pronunciar (0-2)

L'equip de Luis Enrique respira a l'endur-se un partit carregat de simbolisme polític

2 min
Espanya derrota Kosovo, el rival del que no vol pronunciar el nom (0-2)

BarcelonaLa selecció espanyola de futbol respira una mica. L'equip de Luis Enrique s'ha imposat per 0-2 a Kosovo en una jornada en què els seus principals rivals en el grup de classificació per ser al Mundial, els suecs, han perdut a Atenes contra Grècia. Espanya lidera ara el seu grup amb 13 punts, quatre més que els suecs. Suècia, però, encara té dos partits menys, i si els guanyés se situaria líder d'un grup en què l'últim partit és, precisament, un Espanya-Suècia. El primer classificat de cada grup obtindrà el passaport per ser al Mundial, i el segon ha de jugar una repesca.

Tal com va passar en l'últim partit contra Geòrgia, els gols han sigut valencians. A la primera part ha obert el marcador el migcampista del West Ham Pablo Fornals, una de les novetats a l'equip de Luis Enrique, i en els últims minuts ha decidit Ferran Torres, del Manchester City. Pel mig, Unai Simón ha evitat l'empat dels kosovars amb tres intervencions clau.

El partit era el primer d'Espanya a Kosovo, un partit carregat de tensió política, ja que el govern espanyol no reconeix l’existència de Kosovo, ja que considera que aquest estat va assolir la independència amb un referèndum unilateral. Un precedent perillós pensant en Catalunya i el País Basc per al govern de Madrid, que en el passat s'havia negat a fer sonar l'himne de Kosovo en esdeveniments esportius al seu territori. Al partit d'anada, jugat a Sevilla, el govern estatal va donar instruccions a la Federació de Futbol i als periodistes de Televisió Espanyola per no referir-se al rival com "Kosovo". A la transmissió d'avui, els comentaristes han fet servir expressions com "l'equip local", "el nostre rival" i, en dues ocasions, "l'equip de la Federació kosovar". La major part dels cops, tal com ha fet la Federació a les xarxes socials, s'ha parlat del viatge i el partit a Pristina, la capital kosovar, però no s'ha parlat mai de Kosovo. L'afició local ha rebut Espanya amb una bandera en què es podia llegir: "Benvinguts a la República de Kosovo".

stats