FUTBOL INTERNACIONAL
Esports 03/05/2016

La UEFA aprova l'admissió de Kosovo

El 40è Congrés Ordinari del màxim organisme del futbol europeu s'ha posicionat en contra de Sèrbia, que no reconeix la selecció kosovar

Ara / Efe
1 min
Un partit de la superlliga de Kosovo entre el KF Vushtrria i el KF Ferronikeli

BarcelonaKosovo ja forma part de la UEFA. En el quarantè Congrés Ordinari del màxim organisme del futbol europeu celebrat a Budapest s'ha aprovat l'admissió de Kosovo per 28 vots favorables, 24 en contra i dos de nuls. La gran oposició ha arribat per part de Sèrbia, que no reconeix aquest territori, i ha fet la campanya en contra de l'admissió, igual, per exemple, que Suïssa, que té alguns futbolistes que militen amb la seva selecció d'origen kosovar.

El reconeixement arriba dos anys més tard del que li va atorgar el Comitè Olímpic Internacional, que el 2014 va acceptar Kosovo i li va permetre jugar el 5 de març d'aquell mateix any un amistós contra Haití.

Tomislav Karadzic, president de la Federació Sèrbia, ha avisat els membres del Congrés de la UEFA que s'estava duent a terme una votació política: "Estic defensant el futbol de la política. La UEFA ha de dir 'no' a la política i a les seves divisions". Karadzic ha anat més enllà i ha dit que el futbol "no ha de canviar les fronteres d'un país", en referència al fet que Sèrbia no reconeix Kosovo com a estat independent.

stats