NBA
Esports 28/05/2016

LeBron James ho ha tornat a fer: els Cavaliers, a la final de la NBA

L'estrella dels Cavaliers jugarà la seva sisena final consecutiva de la NBA

Efe
2 min
LeBron James, al final del partit

BarcelonaL'aler estrella LeBron James ha fet realitat el seu desig de començament de temporada de tornar a jugar amb els Cleveland Cavaliers una final de la NBA, la segona consecutiva, després d'eliminar els Toronto Raptors (4-2) en la sèrie al millor de set.

La victòria decisiva ha arribat en el sisè partit, que els Cavaliers han guanyat a fora per 87-113 després que James ha fet tota una exhibició de joc complet aportant un doble-doble de 33 punts, 11 rebots, 6 assistències i 3 taps, en 41 minuts d'acció.

Ningú dins de la defensa dels Raptors ha pogut aturar el seu poder físic, inspiració encistelladora i desig de tenir de nou l'oportunitat de lluitar amb els Cavaliers el desitjat títol que encara no ha pogut arribar i és la seva veritable assignatura pendent, per la qual ho va deixar tot a Miami i va tornar a Cleveland.

La victòria posa els Cavaliers en les finals de la NBA per tercera vegada en la seva història i els seus rivals en la Conferència Oest serà l'equip guanyador de les finals que disputen els Golden State Warriors, actuals campions defensors, i els Thunder d'Oklahoma City, amb avantatge d'aquests últims per 3-2.

L'any passat els Cavaliers, amb James en el seu primer any de retorn a Cleveland, van perdre les finals davant els Warriors (2-4). James jugarà les setenes finals de la NBA i les sisenes consecutives, incloses quatre amb els Heat, amb qui va aconseguir dos títols.

L'aler estrella dels Cavaliers va superar per primera vegada la barrera dels 30 punts des que va començar la competició dels 'play-off'. "Sabia que havia de fer el meu millor bàsquet si volíem guanyar i no tenir problemes a l'hora de tancar l'eliminatòria", ha declarat James en concloure el partit. "He sortit amb la inspiració encistelladora i amb la mentalitat d'atacar des de l'inici del partit".

Al costat de James, el base Kyrie Irving ha aportat 30 punts, 9 assistències i 3 recuperacions de pilota, mentre que l'ala-pivot Kevin Love ha aconseguit un doble-doble de 20 punts, capturant 12 rebots, que han sigut tots defensius.

stats