Esports 03/08/2017

L'Espanyol podria rebre tres milions per la mort de Dani Jarque

Les asseguradores Marketform Syndicate 2468 at Lloyds i Munich RE General Services han presentat un recurs al Tribunal Suprem, que pot allargar el cas entre un i dos anys més

Roger Requena
2 min
Homenatje a Dani Jarque a Cornellà-El Prat durant un partit de l'Espanyol / RCDESPANYOL.COM

BarcelonaL'Espanyol podria ser indemnitzat amb tres milions d'euros en concepte d'assegurança de vida per la mort de Dani Jarque, segons ha avançat 'PericosOnline'. Fonts del club, però, han assegurat a l'ARA que el procés judicial encara no està tancat, ja que, malgrat la sentència favorable que van rebre fa uns mesos, les asseguradores implicades encara poden recórrer. El club no es manifestarà sobre aquest tema fins que el procés estigui tancat.

Ara fa gairebé vuit anys, el 8 d'agost del 2009, Dani Jarque va perdre la vida, i el 2013 la junta directiva, presidida per Joan Collet, va presentar una demanda al jutjat de primera instància de Cornellà contra les companyies asseguradores Marketform Syndicate 2468 at Lloyds i Munich RE General Services. La demanda va ser inicialment desestimada el 2014, però la directiva de Joan Collet va decidir insistir i presentar un nou recurs a l'Audiència Provincial de Barcelona amb el convenciment que el club tenia la raó.

L'aleshores responsable de l'àrea jurídica, Albert Garrofé, va liderar el recurs amb el suport del bufet d'advocats Cuatrecasas, i el mes de març d'aquest any un jutge de l'Audiència Provincial de Barcelona va resoldre a favor de l'Espanyol. El club va rebre la notificació de la sentència, on s'acceptava aquest recurs i es condemnava les asseguradores a pagar 2,7 milions i 300.000 euros respectivament en concepte d'indemnització per l'assegurança de vida que l'entitat tenia contractada per al futbolista.

L'ARA també s'ha posat en contacte amb Cuatrecasas, el bufet d'advocats que assessorava l'Espanyol fins l'entrada de Rastar i que encara porta aquest cas. Fonts d'aquest bufet han assegurat que les dues asseguradores ja han presentat un recurs per enviar aquest cas al Tribunal Suprem, que serà qui, en última instància, dicti sentència. Aquest últim recurs, però, impedeix que l'Espanyol pugui cobrar, de moment, la quantitat estipulada fins que el procediment judicial es doni per conclòs. Segons fonts jurídiques consultades, el Suprem podria tardar fins a un any a admetre el recurs presentat per les asseguradores i un any més a donar la raó a alguna de les dues parts. Per tant, en cas que aquest tribunal acabés donant la raó a l'Espanyol, el club encara podria tardar mesos o anys a cobrar la quantitat reclamada.

stats