GIRONA FC
Esports 22/07/2020

La Lliga ajorna oficialment el Girona-Almeria

La semifinal del 'play-off' d'ascens a Primera queda aturada, encara sense data

Jordi Bofill
2 min
Cristhian Stuani, jugador del Girona

GironaEl Girona i l'Almeria ja tenen la confirmació oficial de la Lliga: les semifinals del play-off d'ascens a Primera s'ajornen, encara sense data definitiva. Els dos equips s'havien d'enfrontar dijous a Montilivi i diumenge en terres andaluses, però la suspensió del Deportivo-Fuenlabrada ha deixat el desenllaç de la Segona Divisió incomplet. El conjunt madrileny, en cas d'empat, acabarà el campionat com a sisè classificat i, per tant, ocuparà un dels llocs que donen dret a lluitar per l'ascens a Primera.

En les pròximes hores, es comunicaran les noves dates, tot i que la Lliga treballa perquè els partits siguin el 2 i el 5 d'agost, un cop s'hagi disputat el Deportivo-Fuenlabrada, que podria jugar-se el 30 de juliol. La final del play-off seria els dies 8 i 11 d'agost.

Comunicat del CSD

Dur comunicat del CSD

El Consell Superior d'Esports (CSD) considera que el Fuenlabrada hauria d'haver aplicat el principi de prudència i no viatjar a la Corunya dilluns, abans de jugar el partit de l'última jornada de Lliga a Segona. El CSD va demanar a la Federació Espanyola i a la Lliga que estudiïn la situació i prenguin mesures perquè no torni a passar. "La suspensió del partit va ser la decisió correcta", diu en un comunicat. Dilluns el Fuenlabrada va volar a la Corunya sense conèixer el resultat d'uns tests que es van fer a la plantilla, perquè tenien sospites que hi podia haver positius. Ja a la Corunya, es va saber que diferents jugadors havien donat positiu, i el partit, programat inicialment a la mateixa hora que la resta de l'última jornada, es va ajornar.

Un jugador del Fuenlabrada a l'hotel de la Corunya

A mes, el Comitè de Competició de la Reial Federació Espanyola de Futbol ha obert un expedient disciplinari extraordinari el Fuenlabrada després de rebre diverses denúncies de diferents clubs de Segona Divisió. Ara un jutge estudiarà les denúncies dels clubs que es consideren perjudicats per la suspensió d'un partit que era clau en la lluita per l'ascens i el descens, com l'Elx, que podria quedar fora del play-off si el Fuenlabrada guanya el partit pendent, o dos equips que van baixar, el Numància i el mateix Depor. Alguns clubs han demanat que la pròxima temporada la Segona tingui 24 equips en lloc de 22, però la Lliga no vol ni repetir l'última jornada ni augmentar el nombre de clubs.

stats