Esports 12/07/2019

La Lliga publica els primers horaris de la competició i Rubiales esclata

El Barça jugarà divendres 16 d'agost a San Mamés contra l'Athletic Club

X.h.n.
2 min
Messi intenta un xut en l'última visita del Barça a San Mamés.

BarcelonaLa Lliga ha fet oficials els horaris de les tres primeres jornades. El Barça, vigent campió, inaugurarà la competició 2019-20 visitant San Mamés en divendres, cosa que ja és novetat. Fins ara, l'equip blaugrana mai havia jugat en aquest horari. El partit davant l'Athletic Club començarà a les 21 h. L'endemà, dissabte 17 d'agost, el Reial Madrid jugarà a Balaídos contra el Celta a les 17 h, mentre que l'Espanyol ho farà diumenge a les 19 h davant el Sevilla a Cornellà-El Prat.

A la segona jornada, els de David Gallego avançaran dues hores la seva participació, però es mantindran al diumenge. Visitaran l'Alabès a les 17 h, mentre que el Barça s'estrenarà al Camp Nou en partit oficial contra el Betis a partir de les 21 h del mateix dia. De la seva banda, el Madrid jugarà dissabte 23 d'agost al Santiago Bernabéu contra el Valladolid a partir de les 19 h.

L'equip blanc tancarà la tercera jornada visitant el Vila-real a La Cerámica diumenge 1 de setembre a les 21 h. L'Espanyol haurà jugat dues hores abans a casa contra el Granada, nouvingut a la categoria igual que l'Osasuna, que rebrà el Barça dissabte 31 d'agost a El Sadar a partir de les 17 h. De moment, la Lliga no ha posat cap horari de migdia per evitar les altes temperatures de l'estiu.

Polèmica amb la RFEF

Poc després que la Lliga anunciés els horaris de les tres primeres jornades, el president de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, ha manifestat a través de Twitter la seva disconformitat amb el fet que hi hagi programats partits per divendres -el del Barça a Bilbao, sense anar més lluny- i dilluns. "El Consell Superior d'Esports ens cita per això el 17 de juliol i Javier Tebas dinamita la reunió i menysté el futbol, les aficions i fins i tot el CSD. Seguim igual: no hi haurà futbol els dilluns", ha escrit el màxim responsable del futbol espanyol.

El conflicte entre la Lliga i la Federació no és d'ara. De fet, des que Rubiales va ascendir a president de la RFEF, s'ha manifestat en contra dels partits dels dilluns i crític amb els de divendres. Les posicions entre ambdós estaments estan molt allunyades. Un cop més, el CSD haurà de mediar entre les parts.

stats