Tour 2011
Esports 10/07/2011

Luis León Sánchez aconsegueix el seu tercer triomf al Tour en un nou dia accidentat a Saint-Flour

Thomas Voeckler és el nou líder a l'entrar a la mateixa escapada que el murcià, on un cotxe ha envestit al català Flecha i a Hoogerland

Albert Rabadan
2 min
'Luisle' ha recordat, com sempre, al seu germà mort un cop travessada la meta

BarcelonaA vegades les casualitats es mantenen, i això li ha passat a Luis León Sánchez (Rabobank), guanyador de la novena etapa del Tour de França a Saint-Flour, on ha estat el més fort d'una escapada en què tan sols s'hi mantenien els francesos Sandy Casar i Thomas Voeckler. El murcià ja s'havia endut un parcial en les edicions de 2008 i 2009, les dues vegades en 11 de juliol, i avui ho ha tornat a fer un dia abans -tenint en compte que el citat dia coincideix enguany amb la jornada de descans-.

p { margin-bottom: 0.21cm; } De nou estat una escapada la que ha arribat victoriosa en el pas pel Massís Central. Inicialment estava formada pel mateix Luisle, el català Juan Antonio Flecha (Sky), que repetia presència, Sandy Casar (FDJ), Thomas Voeckler (Europcar) i Johnny Hoogerland (Europcar), a més de l'holandès Niki Terpstra (Quick Step) que ha estat el primer a cedir. Malauradament, Flecha i Hoogerland s'han quedat enrere per un accident amb un cotxe de la televisió francesa, que els ha envestit en una brusca maniobra quan semblava que volia evitar un arbre mentre els avançava.

Els tres del capdavant, però, han continuat, sobretot amb l'empeny d'un Thomas Voeckler (Europcar) que després del 2004 en què va saltar a la fama torna a vestir el mallot groc. Ha estat en la pujada final de Saint-Flour quan Luis León, que espera un fill d'aquí poc, ha pogut demostrar que era el més fort i ha alçat els braços al cel, recordant una vegada més al seu germà mort. Les caigudes han tornat a fer acte de presència durant el dia: primer amb un ensurt d'Alberto Contador (Saxo Bank) i després les més greus de Vand en Broeck i Vinokúrov, que han hagut d'abandonar.

p { margin-bottom: 0.21cm; } Tour de França, novena etapa (Issoire – Saint-Flour, 208km):

1r Luis León Sánchez (Rabobank) 5h27'09”

2n Thomas Voeckler (Europcar) a 5”

3r Sandy Casar (FDJ) a 13”

4t Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) a 3'59”

5è Peter Velits (HTC-Highroad) a 3'59”

(…) 7è Andy Schleck (Leopard-Trek) a 3'59”

12è Alberto Contador (Saxo Bank) a 3'59”

135è Juan Antonio Flecha (Sky) a 16'38”

Classificació general provisional:

1r Thomas Voeckler (Europcar) 38h35'11”

2n Luis León Sánchez (Rabobank) a 1'49”

3r Cadel Evans (BMC) a 2'26”

4t Fränk Schleck (Leopard-Trek) a 2'29”

5è Andy Schleck (Leopard-Trek) a 2'37”

(…) 16è Alberto Contador (Saxo Bank) a 4'07”

90è Juan Antonio Flecha (Sky) a 27'32”

stats