Esports 03/04/2016

El Madrid deixa la ratxa del Barça en 39 partits imbatut

R.r.
2 min
El Madrid deixa la ratxa del Barça en 39 partits imbatut

Barcelona39 partits després, el Barça va tornar a conèixer el regust de la derrota. Els blaugranes van tancar ahir, contra l’etern rival, la ratxa d’imbatibilitat més llarga de la història del futbol espanyol, un rècord que fins ara pertanyia al Reial Madrid de Leo Beenhakker del curs 1988-1989, amb 34 partits. Cinc mesos i 27 dies van passar des que el Sevilla firmés al Sánchez Pizjuán l’última derrota d’un Barça que tampoc sabia el que era perdre en aquest 2016.

El registre que ha instaurat a la Lliga el conjunt de Luis Enrique, però, ha quedat a les portes d’igualar els rècords de dos equips més que van passar a la història. Concretament, a un duel del Nottingham Forest, que va encadenar 40 partits consecutius sense perdre l’any 1978, i a quatre del Juventus, que en va firmar 43 la temporada 2011-2012. En aquella ratxa, però, els italians només van obtenir 26 victòries, per les 32 del Barça en aquests 39 partits.

Primer derrota local del Barça

El triomf blanc també va significar la primera derrota del Barça al Camp Nou aquest curs, que fins ahir havia registrat 23 derrotes, dos empats -contra l’Athletic a la Supercopa i el Dépor a la Lliga- i cap derrota. L’últim conjunt que va aconseguir vèncer al feu blaugrana era el Màlaga, el 21 de febrer del 2015. Amb Luis Enrique, el Barça només ha perdut tres partits a casa, ahir, contra el Màlaga i contra el Celta, també el curs passat (0-1, l’1 de novembre del 2014).

La derrota també té efectes sobre el balanç global dels clàssics. Ahir el Barça tenia l’oportunitat d’igualar el Madrid en partits oficials, però els blancs van tornar a augmentar la distància a dues victòries. Ara el còmput total de duels oficials assenyala 93 victòries blanques, 91 de blaugranes i 48 empats. On sí que hi ha equilibri és en el registre de clàssics amb Luis Enrique a la banqueta del Barça: dues victòries blaugranes -amb vuit gols a favor- i dues de blanques -sis gols anotats.

stats