BARÇA
Esports 06/12/2019

El retorn a Barcelona de Kubo, el japonès que ha acabat en mans del Madrid

El futbolista format a la Masia juga cedit pels blancs al Mallorca

i
Toni Padilla
3 min
El retorn a Barcelona de Kubo, el japonès que ha acabat en mans del Madrid

BarcelonaAcompanyat sempre per la seva silenciosa mare, Takefusa Kubo (Kawasaki, 2001) s’ha acostumat ràpid a la vida a Palma. El jove migcampista japonès, cedit pel Reial Madrid al Mallorca, va començar a la banqueta, però mica en mica s’ha fet un lloc a l’equip titular. “Serà un gran jugador. Ara mateix ja ho és, però cal calma. Al seu voltant es parla massa”, ha advertit el tècnic Vicente Moreno, que ha vist com diferents periodistes japonesos passen a seguir l’actualitat del Mallorca només per veure l’evolució d’un futbolista que amb 19 anys ja és internacional absolut. “Té una qualitat increïble i s’ha adaptat ràpid. Com que ja va viure a Espanya, parla el castellà perfectament i no es perd cap broma”, deia Salva Sevilla, un dels veterans de l’equip, sobre un jove que ha passat gairebé tota la seva vida somiant debutar al Camp Nou vestit de blaugrana. Però ara que per fi debutarà, ho farà com a futbolista de l’equip rival. I cedit pel Reial Madrid.

Els amics de Takefusa Kubo expliquen que els dies posteriors a tornar al Japó van ser els pitjors de la vida d’aquest jove futbolista. Quan l’any 2014 el Barça va ser sancionat per incompliment de les normes de la FIFA relatives als fitxatges de futbolistes menors d’edat, un dels noms afectats era el de Kubo, que havia estat descobert pel Barça al Japó. El futbolista va haver de tornar a casa per poder seguir jugant, però el club blaugrana va seguir en contacte amb ell. Kubo, de fet, no va amagar quan va debutar a la primera divisió japonesa amb el FC Tòquio que el seu repte era tornar a Barcelona. I dins del club es confiava en poder fer-lo tornar un cop va ser major d’edat, per militar al filial esperant el salt al primer equip. El fet de tenir el filial a Segona B, però, no ajudava. I segons la directiva, tampoc les pretensions econòmiques i esportives d’un jove que va convertir-se en una estrella al seu país. Quan el Barça va mostrar-se fred, va aparèixer el Reial Madrid per oferir-li sis anys de contracte, amb més d’un milió d’euros anuals de sou i la possibilitat de formar part de la dinàmica del primer equip, sense garantir minuts, o marxar cedit a Primera. I així Kubo va acabar al Mallorca, on ja s’ha estrenat com a golejador.

Kubo, a les oficines del Mallorca.

Passat blaugrana

Nascut a Kawasaki, a prop de Tòquio, l’any 2009 va participar en un campus d’estiu que el Barça va organitzar, va ser escollit el millor jugador de tots els que hi van participar i es va guanyar el dret d’anar a Bèlgica per participar en un torneig de futbol formatiu amb altres nens japonesos controlats per les escoles del club. Llavors, Kubo jugava a un club modest de Kawasaki, el Persimmon, i la família va apostar-ho tot pel Barça, permetent aquell viatge a Europa. Kubo va tornar a ser escollit MVP d’aquell torneig, i va ser llavors quan el Barça va decidir-se a convidar-lo a Barcelona per fer una prova a La Masia, l’abril del 2011. Kubo va convèncer i va quedar-se a La Masia, on va passar a formar part de l’equip aleví C, tot i que va haver de fer les maletes quan el club va ser sancionat per haver fitxat precisament futbolistes com ell. Kubo va marxar de Barcelona prometent que hi tornaria per jugar al Camp Nou. Però ningú esperava que seria amb el Mallorca.

stats