Esports 12/09/2021

Marc Márquez lluita com mai i acaba segon a Aragó

Pecco Bagnaia es defensa dels atacs del pilot de Cervera en els últims revolts i s'acaba emportant la victòria

3 min
Marc Márquez durant la cursa

Marc Márquez encara no ha aconseguit recuperar la seva millor versió, però està més a prop que mai de fer-ho. "El Marc normal", com ell diu, encara no ha tornat a pujar a la moto i, cursa rere cursa, lluita per retrobar-se amb la seva antiga versió sense que arribar a partir massa físicament. Al Gran Premi d'Aragó, el tro de Cervera ha fet una sortida excel·lent per col·locar-se just darrere del líder de la cursa, Pecco Bagnaia. Des d'allà, ha fet una cursa de gestió. A quatre revolts del final, ha passat a l'atac, però una errada en l'últim l'ha relegat a la segona posició per darrere del pilot de Ducati, que ha resistit els atacs del català per convertir-se en el vuitè pilot diferent a guanyar un Gran Premi aquesta temporada.

L'asfalt no estava en les millors condicions a causa de les altes temperatures. Les gomes, que han patit un gran desgast, han dificultat i condicionat molt el pilotatge. Tot i això, Marc Márquez ha sigut el protagonista de la sortida remuntant tres posicions fins a col·locar-se segon per darrere de Pecco Bagnaia i deixant a més de mig segon de distància el tercer, Jack Miller. Però la cursa no s'ha estirat com ells haurien volgut. El GP d'Aragó no era un esprint, sinó una marató. El ritme, ràpid i proper al rècord de la pista, no ha sigut prou trepidant perquè es trenqués la cursa. Calia cuidar i guardar neumàtics de cara al final de la cursa, tenint en compte la gran degradació per culpa de la temperatura de l'asfalt.

L'inici del ball final

A quatre voltes per al final, ha començat el ball. Márquez ha sobrepassat per l'interior el pilot de Ducati, però el pilot italià li ha tornat l'avançament en el següent revolt. L'intercanvi de posicions ha sigut constant en els últims girs i ha regalat als aficionats una lluita que feia molt temps que no podien veure sobre l'asfalt. En l'última volta, però, ha arribat l'error del català. Provant una altra trajectòria per avançar definitivament el de Ducati, el d'Honda ha anat llarg i ha marxat del traçat. El català s'ha hagut de conformar amb una segona posició, però amb regust de victòria.

L'altre català que ha sigut protagonista del Gran Premi ha sigut Aleix Espargaró, que va pujar al podi l'última cursa a Silverstone i va fer història per a Aprilia. Amb el tercer lloc a Anglaterra, el pilot de Granollers va ensorrar un mur i va guanyar una confiança que l'ha ajudat a empènyer des de la sortida a Aragó. El somni, repetir la gesta. A 10 voltes del final, el germà gran dels Espargaró ha superat Jack Miller i s'ha col·locat tercer. La posició, però, li ha durat poc, ja que ha vist com la Suzuki de Joan Mir l'ha sobrepassat i s'ha endut la tercera posició.

Els Mundials, més oberts que mai

Pedro Acosta ha tingut el seu dia de sort al Circuit de MotorLand d'Aragó. Després de tenir un error de pilotatge i anar per terra (i fer caure Xavi Artigas), el seu màxim rival al Mundial de Moto3, Sergio García Dols, ha caigut a cinc revolts per al final i ha desaprofitat així una oportunitat d'or per retallar-li punts a la general. La victòria se l'ha endut Dennis Foggia, a qui han acompanyat al podi Deniz Öncü, segon, i Ayumu Sasaki, tercer.

A Moto2, Raúl Fernández segueix retallant punts a la general del seu company d'equip, Remy Gardner. El madrileny s'ha col·locat en primera posició des de l'inici de la cursa i ha posat la directa fins al primer esglaó del podi. Fernández, que la temporada que ve pujarà a MotoGP, va ser operat fa menys d'una setmana de la mà dreta, però el dolor no li ha impedit guanyar el Gran Premi i desfer-se en llàgrimes amb els seus mecànics a l'acabar la cursa. Gardner l'ha acompanyat al podi, segon, i Augusto Fernández, tercer.

stats