Motor
Esports 11/09/2021

Marc Márquez es recupera de la caiguda i sortirà quart al GP d'Aragó

El pilot de Cervera fa una bona actuació en un cronometrat dominat per l'italià Pecco Bagnaia

2 min
Marc Márquez

BarcelonaLa velocitat de Fabio Quartararo és inapel·lable. L'estil de pilotatge contundent del francès marca la diferència respecte a la resta de pilots de la graella. Les Ducati, però, tenen un punt extra de potència que li ha permès a Pecco Bagnaia pispar-li la primera posició de cara a la cursa d'aquest diumenge en el Gran Premi d'Aragó (14, DAZN). Un últim gran sector de l'italià li ha servit per aconseguir el lloc més avançat en la graella de sortida per davant del seu company d'equip Jack Miller i el pilot francès de Yamaha.

La sessió de classificació ha sigut una declaració d'intencions de les Ducati per a la cursa del diumenge. Tot i el bon paper de Marc Márquez en les sessions d'entrenaments prèvies, la seva Honda no ha aconseguit igualar la potència i agressivitat de les Ducati. El tro de Cervera, que sortirà des de la quarta posició, intentarà retrobar-se amb les bones sensacions dels entrenaments en una cursa en què parteix com a favorit per ocupar el primer lloc del podi.

Davant, però, s'hi trobarà Fabio Quartararo. El pilot de Yamaha, líder del Mundial amb una gran distància de punts, cursa rere cursa es reafirma com el pilot del moment amb una regularitat excel·lent i un ritme trepidant dalt de la moto. Abonat a la primera fila, haurà de lluitar amb les Ducati de Miller i Bagnaia. La velocitat, però, segueix sent el punt fort –i diferenciador– de les Ducati. Pecco Bagnaia ha sabut aprofitar la potència de la seva moto en un gir perfecte que l'ha catapultat al primer lloc batent el rècord de la pista, a la vegada que el seu company d'equip ha seguit la seva estela per adjudicar-se el segon lloc.

El Gran Premi d'Aragó serà l'estrena oficial de Maverick Viñales amb Aprilia. Després que el seu periple amb Yamaha acabés amb el seu acomiadament, el de Roses ha tornat a pujar a una MotoGP abans d'acabar la temporada per acompanyar el seu gran amic, Aleix Espargaró, en el que queda de temporada.

El britànic Sam Lowes (Kalex) va aconseguir aquest dissabte la seva cinquena "pole position" de la temporada en ser el més ràpid en la classificació pel Gran Premi d'Aragó de Moto2 en el circuit de Motorland. Els dos pilots de KTM Ajo, Redmy Garner i Raúl Fernández, l'acompanyaran en la primera línia de la graella. A Moto 3, sud-africà Darryn Binder (Honda) va sentenciar en tot just dues voltes, les úniques que va necessitar signar la seva volta ràpida personal, que cap dels seus rivals va poder batre. Gabriel Rodrigo i Tatsuki suziki van aconseguir, però, seguir el ritme i sortiran segon i tercer respectivament.

stats