Esports 10/04/2021

Marc Márquez rep l'alta mèdica: "Estic molt content!"

El pilot d'Honda anuncia que tornarà a competir al GP del pròxim cap de setmana

2 min
Marc Márquez: "Quan hi ha cap de setmana de curses és quan em surten les ganes i l’ansia de tornar"

Marc Márquez té llum verda per tornar a pujar a una moto de competició. Amb l'alta mèdica, el de Cervera podrà tornar a pilotar la seva Honda en el Gran Premi de Portugal (Portimão) del pròxim cap de setmana. El juliol de l'any passat, en la primera cursa del campionat 2020/2021 al circuit Ángel Nieto, a Jerez de la Frontera, es va trencar l'húmer del braç dret. Ara, després tres operacions i una recuperació tediosa i prudent, el pilot català podrà tornar a l'asfalt. "Estic molt content!", anunciava Márquez a les seves xarxes socials abans de comunicar que Portugal serà el lloc del seu retorn.

Tres operacions

L'accident que el va allunyar de l'asfalt ha sigut el pitjor maldecap per a ell i per a Honda. Després de la primera operació i una rehabilitació gairebé miraculosa, Márquez va intentar tornar a pujar a la moto, però no en va ser capaç. Pocs dies després, males notícies altre cop: la placa de titani que li havien posat s'havia trencat i calia tornar a passar per quiròfan. Va ser llavors quan la prudència es va apoderar d'Honda i de Marc Márquez. El 3 de desembre de l'any passat va ser necessària una tercera i última operació. En aquesta se li va extreure la placa de titani implantada en la segona intervenció, que li podria haver causat una pseudoartrosis. La temporada s'havia acabat per al de Cervera.

Marc Márquez mostrant l’evolució de la seva tercera operació.

Poc abans que s'iniciés la temporada actual, Honda va anunciar que Márquez encara no estava preparat per tornar a la competició. Les dues primeres curses a Qatar no comptarien amb el català i el dia 12 d'abril tornaria a passar control mèdic. Però ahir, finalment, els metges que el van operar van donar el vistiplau perquè Márquez torni a pujar a la moto.

El Gran Premi de Portugal del cap de setmana del 18 d'abril serà el retorn del de Cervera al Mundial.

stats