BARÇA
Esports 18/10/2013

Gerardo Martino: "Afrontarem una setmana de partits importants però no decisius"

El tècnic argentí confirma que Messi i Puyol poden jugar un partit ja com a titulars

Ara
2 min
Gerardo 'Tata' Martino, entrenador del Barça, durant la roda de premsa / ALEJANDRO GARCÍA / EFE

BarcelonaGerardo Martino ha dit la seva abans del partit entre el Barça i l'Osasuna. El tècnic argentí, que els darrers dies s'ha deixat veure pel Palau Blaugrana i el Miniestadi, ha afirmat que "abans de partits importants com San Siro i el Madrid, i especialment després de les dates amb partits de FIFA, és clau afrontar com cal el partit amb què torna la dinàmica de clubs. El partit d'Osasuna és d'aquells complicats, dels que marquen la Lliga".

Sobre el retorn de Puyol, Martino ha dit que "és una alegria, especialment per al mateix Puyol. Feia temps que ell sentia que faltava poc per al retorn. Quan un jugador és convocat, vol dir que pot jugar. Després cal veure si serà titular o suplent. Puyol pot jugar". Sobre Messi, Martino ha recordat que "fem una convocatòria pensant en el partit de l'Osasuna. Després, durant el partit pots fer rotacions o donar descans, però les decisions cal prendre-les abans del partit". Sobre les baixes de Piqué, Alexis i Alves, Martino ha parlat de "minuts, viatges i cansament" a l'hora de decidir. Martino ha afegit que Piqué tenia una molèstia puntual al pubis.

Martino espera un "Osasuna agressiu, amb més moral després del seu darrer triomf. Un rival incòmode que intentarà pressionar, que no voldrà que juguem bé en la sortida de pilota".

El Madrid

Preguntat sobre com juga el Madrid, Martino ha insistit que "el Barça m'ocupa molt temps. No tinc temps per analitzar els rivals". El tècnic argentí no ha volgut parlar de l'etern contrincant, en recordar que "tenim grans rivals, tant el Madrid com l'Atlètic. Ara tenim una diferència de punts sobre el Madrid, cert, així que cal pensar en la feina que fem i no en ells. Ja tenim un petit forat, cal cuidar aquest forat per tenir un final feliç. De poc serveix pensar en el rival si no sabem fer la nostra feina".

Adriano i el mercat de fitxatges

Sobre Adriano, Martino ha afirmat que "tenim la mala sort de la lesió d'Alba, així que Adriano ho ha fet molt bé i no ha marxat amb la selecció aquests 15 dies. El tenim en condicions per poder afrontar uns quants partits".

Martino ha reconegut que la seva idea era "començar la temporada amb aquesta plantilla i acabar la temporada amb aquesta plantilla. Si es donen situacions puntuals després, caldrà parlar".

Els nens a l'estadi

Preguntat sobre la polèmica referent a la presència de nens a l'estadi, Martino ha admès que "de menut hi anava, malgrat que era més de jugar que de ser al camp. Ara, a l'Argentina la cosa és diferent. Per cada pare que vol portar el nen al camp, hi ha una mare que no vol. Però sí, els nens haurien d'anar al camp". El tècnic però, ha afegit que "aquesta decisió és de la directiva, entenc que és una situació complicada i que un grup de gent tracta el tema. La meva feina és pensar en l'Osasuna".

stats