MUNDIAL 2014
Esports 17/09/2012

La mascota del Mundial del Brasil serà un armadillo

El comitè organitzador del Mundial del Brasil ha presentat la seva mascota, encara sense nom

Ara
1 min
Un armadillo, mascota del Mundial de futbol del Brasil 2014

BarcelonaL'ex del Barça i el Madrid Ronaldo va ser l'encarregat de presentar la mascota, i va afirmar que "em sento molt feliç de poder donar la benvinguda a un membre tan important de l'equip del 2014, que serà el nostre il·lustre ambaixador durant els pròxims dos anys".

L'armadillo, encara sense nom, ja té cançó oficial, 'Tatu Bom de Bola', que interpreta Arlindo Cruz, i una pàgina web pròpia. La FIFA i el comitè organitzador van triar el disseny definitiu de la mascota després d'examinar 47 propostes de sis agències brasileres. Es van analitzar diversos factors en l'estudi de mercat i es van fer exhaustius estudis entre nens brasilers de 5 a 12 anys abans de, finalment, optar per l'armadillo, creat per l'agència 100% Design. "Resulta molt apropiat el fet que l'armadillo sigui una espècie en perill d'extinció", va comentar el secretari de la FIFA Jérôme Valcke. "Un dels objectius del Mundial és sensibilitzar la gent sobre la importància del medi ambient".

El poble brasiler podrà batejar la mascota oficial en una votació pública que durarà fins a mitjans de novembre. Els tres noms proposats són: Amijubi, que simbolitza l'amistat i l'alegria, i dues denominacions amb un missatge ecològic: Fuleco i Zuzeco.

stats