DAKAR 2018
Esports 20/01/2018

Matthias Walkner i Carlos Sainz, guanyadors del Dakar 2018

L'última etapa l'han guanyat Benavides en moto i Al-Attiyah en cotxes

Nuria García
2 min
Matthias Walkner, guanyador del Dakar 2018

BarcelonaEl pilot austríac Matthias Walkner ha aconseguit guanyar el Dakar en la categoria de motos en la seva quarta participació en el ral·li. El de KTM ha estat conservador en aquesta última etapa, en què ha cedit temps respecte a Kevin Benavides, segon de la general i guanyador de l'etapa que tancava el Dakar 2018. Walkner, que fins ara sumava dos abandonaments (2015 i 2016) i el segon lloc de l'any passat, aspirava al podi, però la seva regularitat, sumada a l'adeu de molts rivals i als problemes mecànics que han tingut altres pilots, el van situar líder de la general al final de la desena etapa. Una posició que ha mantingut fins avui. El podi de la categoria de motos l'ha completat l'australià Toby Price.

El català Gerard Farrés, que l'any 2017 va aconseguir pujar al podi, ha acabat el que ha estat el seu últim Dakar sobre dues rodes en la cinquena posició. Oriol Mena ha estat setè, i Dani Oliveras ha acabat novè i ha completat així la seva millor participació en la competició. Joan Pedrero ha estat onzè, just al davant de Laia Sanz, que ha completat el seu segon millor Dakar des que hi va debutar. Armand Monleón ha estat catorzè i Marc Solà, dinovè. Més endarrerits a la general, trobem Iván Cervantes (29è) i Nandu Jubany, que ha completat el seu primer Dakar en la 53a posició.

En cotxes, el madrileny Carlos Sainz ha sumat el seu segon Dakar, després del que ja va guanyar el 2010, també amb el català Lucas Cruz com a copilot. La segona posició ha estat per a Nasser al-Attiyah, que ha guanyat l'última etapa, i el podi l'ha completat Giniel de Villiers, amb Toyota, de manera que ha deixat fora dels caixons Stéphane Peterhansel per menys de 10 minuts. El català Isidre Esteve ha aconseguit tornar a completar el ral·li, aquest cop en una meritòria setzena posició al costat del seu copilot, Txema Villalobos.

stats