Esports 14/08/2021

Maverick Viñales, després de ser apartat pel seu equip: "Demano perdó de tot cor"

El pilot de Yamaha, suspès pel seu equip, demana disculpes mentre Jorge Martín torna a firmar el millor temps a Spielberg

2 min
Maverick Viñales, pilot de MototGP

La segona cursa del calendari de MotoGP al circuit austríac de Spielberg arriba carregada d'emocions. El nom propi del cap de setmana és el de Maverick Viñales. El pilot català va ser suspès aquest dijous al final de la cursa del cap de setmana passat pel seu equip, Yamaha, que va al·legar que havia tingut un comportament "inapropiat i perjudicial per a la seva seguretat", així com per a l'estat de la seva moto. Des de la barrera, Viñales ha vist avui tant les sessions d'entrenament com les sessions de classificació d'aquest dissabte. I abans que Jorge Martín s'emportés la segona pole position consecutiva, ha volgut demanar perdó pel seu comportament. A les imatges de televisió es va poder veure Viñales forçant el motor de la seva moto de manera estranya, fet que va obrir una investigació interna de Yamaha.

"Estic molt trist per com ha anat la situació i per la frustració que sento després de tantes i tantes curses que no han anat com jo pensava. Aquesta no és una situació bona per a mi de cap de les maneres", ha reconegut Viñales visiblement afectat. "Va ser un moment de frustració molt gran, ja que en la primera cursa tot va ser perfecte i havia entrat amb força en les posicions capdavanteres, però després, en la segona, tot es va torçar. Va ser una explosió de frustració que no vaig saber canalitzar de la millor manera i per això he de demanar perdó a Yamaha. La frustració va ser tan gran que no la vaig saber gestionar", ha afegit.

Mentre Yamaha decideix si el català tornarà a pilotar la seva moto aquesta temporada, Jorge Martín ha tornat a demostrar per què és una de les grans promeses de futur al Mundial de MotoGP. Després d'adjudicar-se la segona pole consecutiva (tercera enguany), el pilot del Pramac Racing tornarà a sortir des del lloc més avançat de la graella en la cursa d'aquest diumenge (14 h, DAZN). Després d'aconseguir passar la Q1, Martinator s'ha plantat en la definitiva Q2 amb l'adrenalina pels núvols. El campió del Gran Premi del cap de setmana passat, al mateix escenari, no ha volgut donar opcions a les Yamaha en un circuit on les Ducati volen. Fabio Quartararo ha començat marcant els millors temps, però no ha pogut fer res contra el rècord firmat per Martín en l'última volta llançada. El pilot francès, primer en la classificació general del Mundial, no pateix gens per la presència de Martín en les primeres línies de la graella, tal com ha reconegut al final de la cursa.

stats