MotoGP
Esports 28/03/2021

Maverick Viñales guanya el primer Gran Premi en solitari

El pilot català de Yamaha aconsegueix l'esglaó més alt del podi en terreny Ducati

3 min
Maverick Viñales

Els semàfors s'han apagat a Barwa i la temporada de MotoGP ha tornat a engegar motors. Sense Marc Márquez, les curses segueixen sent una bogeria i, aquest cop, el domini ha sigut clar de Maverick Viñales (Yamaha). El de Figueres ha agafat la primera posició a mitja cursa i, marcant el ritme, s'ha proclamat triomfador del primer Gran Premi de la temporada a Qatar. En un circuit ideal per a les Ducati, Johann Zarco i Francesco Pecco Bagnaia han ocupat el segon i tercer lloc del podi.

La sortida de Bagnaia ha sigut excel·lent. El poleman ha liderat la cursa seguit per les altres tres Ducati que eren sobre l'asfalt. La sorpresa, però, ha sigut el bon inici de cursa de Jorge Martín, que ha pogut escalar fins a la quarta posició sortint catorzè. Tot i el bon paper, el pilot madrileny s'ha desinflat a mesura que ha anat avançant el Gran Premi i ha travessat la línia de meta en quinzena posició.

Amb el domini clar de l'equip italià, Bagnaia ha intentat obrir espai amb els seus perseguidors, mentre que Zarco i Miller lluitaven per consolidar-se en la segona posició durant les primeres voltes. La reacció de Yamaha, però, no s'ha fet esperar. Fabio Quartararo ha aconseguit trencar el grup capdavanter i ha obert el camí perquè Maverick Viñales també colés la seva Yamaha. Un cop el pilot català ha guanyat la partida al seu company d'equip, ha arribat el moment de gestionar pneumàtic pensant en el final de la cursa.

Quan faltaven deu voltes per al final, Maverick ha tornat a l'atac. Després de dos intents, el pilot de Figueres ha aconseguit superar Bagnaia i, des de la primera posició, ha començat a estirar el grup. El pilot de Yamaha ha agafat prou espai per liderar en solitari les voltes restants mentre que la lluita pels altres dos esglaons del podi ha sigut trepidant. Ha sigut llavors quan, l'actual campió del món de MotoGP, Joan Mir, ha entrat en escena. Després d'una gran remuntada –sortia des de la desena posició– el pilot mallorquí ha superat el seu company d'equip a Suzuki, Àlex Rins, i Fabio Quartararo fins a arribar a la moto de Bagnaia. Poc ha necessitat per pispar-li la tercera posició. Amb Johan Zarco com a següent víctima, Mir no ha abaixat el ritme i en l'última volta ha aconseguit estar enganxat a la roda del francès. L'últim revolt ha sigut el moment escollit pel mallorquí per quedar-se amb la segona posició gràcies a un gran avançament, però la velocitat de la Ducati l'ha deixat fora del podi. Zarco i Bagnaia, en la recta de meta, han sobrepassat el pilot de Suzuki gràcies a la potència i velocitat del motor de l'equip francès.

Amb la 25a victòria de Maverick Viñales s'inicia una nova temporada a MotoGP. Sense data per al retorn de Marc Márquez en escena, el Mundial torna a estar més obert que mai.

Cursa d'infart a Moto3

La cursa més trepidant del cap de setmana ha sigut la de Moto3. Darryn Binder (Petronas), que sortia des de la pole, ha pogut mantenir la primera posició després d'una sortida molt neta. El pilot sud-americà ha passat desapercebut durant tota la cursa, però sense deixar de formar part del grup capdavanter i ha aconseguit el tercer lloc del podi. La sorpresa de la cursa Moto3 ha sigut Pedro Acosta (Red Bull KTM). El rookie ha mantingut un bon ritme tot el cap de setmana i, en cursa, ha demostrat que s'ha adaptat a la perfecció a la categoria. La valentia sense complexos del pilot murcià li ha valgut la segona posició després de no poder sobrepassar el seu company d'equip, Jaume Masia, en els últims metres. El pilot d'Algemesí suma així la quarta victòria en la categoria petita i es col·loca primer del Mundial.

Moto2 ha tingut un ritme totalment diferent. Sam Lowes (VDS), que ha partit des de la primera posició, ha intentat obrir espai amb la resta del grup capdavanter, però Raúl Fernández (KTM) no ha abdicat i ha lluitat per seguir-lo. Els dos pilots han pogut distanciar-se de la resta, però per poc temps, ja que Remy Gardner (KTM) ha aconseguit arribar al pilot madrileny i s'ha quedat amb la segona posició. Lowes ha liderat la cursa en solitari mentre que Gardner es consolidava en el segon lloc i Bezzechi (Sky) i Di Gianantonio (Gresini) es diputaven en les últimes voltes el tercer lloc del podi. Després d'una lluita aferrissada en els últims instants, el pilot del Gresini ha ocupat l'ultima plaça.

El pilot gironí Albert Arenas, que debutava a Moto2 després de proclamar-se campió de Moto3 la temporada passada, ha acabat en 21a posició.

stats