27/08/2017

McLaren-Honda i el miracle de Bernadeta Soubirous

2 min
Nairo Quintana, líder del Giro d’Itàlia.  Alonso en una imatge d’aquest cap de setmana.

Al’aigua de Lourdes, procedent del riu Gave de Pau, tradicionalment se li atribueixen unes qualitats curatives extraordinàries. Científicament, aquesta virtut no està del tot demostrada, tot i que hi ha molta gent que té una fe cega en les seves propietats celestials. Com la localitat occitana, el circuit de Spa-Francorchamps -el nom ja ho deixa ben clar- també està en una zona d’aqüífers molt saludables, com el rierol d’Eau Rouge, que dona nom a un dels revolts més famosos de la pista de les Ardenes.

Però per al McLaren de Fernando Alonso aquí tampoc no hi va haver miracle, tot i que estrenava una evolució del motor. Abans de la cursa belga, els responsables de l’escuderia de Woking ja van deixar clar que l’asturià ha perdut la fe en Honda. Ahir, però, vam tornar a veure que això de l’equip anglo-japonès no ho arregla ni un miracle.

Després de fer una sortida fantàstica i de situar-se força endavant, Fernando Alonso va anar quedant endarrerit per un motor que s’anava esmorteint de mica en mica fins que es va apagar del tot al box en el cinquè abandonament després de dotze curses en les quals l’asturià només ha puntuat en dues. Un desastre.

Honda és una de les marques amb més història i millor palmarès del món del motor. Ahir, però, poc després que el motor del cotxe d’Alonso fes figa, el motor de la moto de Marc Márquez explotava al circuit de Silverstone. La marca japonesa no mereix la mala imatge que està donant enguany. Però en el món del motor, com passa en altres esports, els equips de vegades entren en males ratxes, i els resultats negatius fan oblidar massa ràpidament els moments de glòria, que en aquest cas n’hi ha hagut, i no pocs.

Fa mesos, Alonso va dir que decidiria el seu futur després de la pausa d’estiu. En arribar a Bèlgica va comentar que no té cap pressa a fer-ho, i que la processó és llarga. Però el ciri sembla curt; cada vegada més curt. Al seu moment va dir que si no tenia a l’abast un cotxe per guanyar s’acomiadaria de la F1 aquest any. Els forats als equips grans comencen a estar coberts i el McLaren no té pinta de millorar ni que li posin un motor Renault -com han dit aquest cap de setmana pel pàdoc- com el que actualment porten els Red Bull, sense il·lusionar.

L’actitud del pilot espanyol, els seus comentaris a través de la ràdio i tot plegat fa pensar que Fernando Alonso ja està més fora que dins de la Fórmula 1. Tret que Honda, de cop i volta, tingui una visió celestial. Però en un món tan tecnològic com aquest, la fe no es cotitza.

stats