BARÇA
Esports 15/11/2013

Admesa a tràmit la demanda d'MCM contra el Barça per 100 milions euros

MCM havia d'explotar comercialment les façanes de la Masia i considera que el club no els va deixar fer-ho

Efe
2 min

BarcelonaEl jutjat de primera instància número 25 de Barcelona ha admès a tràmit la demanda que va presentar fa una mica més d'un mes l'empresa MCM Publicitat contra el FC Barcelona en què li reclama prop de cent milions d'euros, segons han confirmat a l'agència Efa tant la part demandant com el club català.

La motivació de la demanda és per incompliment de contracte, motiu pel qual MCM havia d'explotar les façanes de la Masia de la ciutat esportiva del FC Barcelona, tot i que segons aquesta empresa el club blaugrana ha impedit que pugui iniciar el projecte econòmic que va arrencar fa dues temporades.

La mateixa MCM ha estat l'encarregada de traslladar la còpia de la sentència al FC Barcelona, i aquest matí un notari en nom de la firma catalana ha remès als vint directius del club blaugrana una altra còpia.

El FC Barcelona disposa de vint dies hàbils per presentar al·legacions, i en el cas que la demanda continuï el seu curs, la primera vista es podria fixar per al primer trimestre del 2014.

Segons la font d'MCM, aquesta no contempla de moment la possibilitat d'establir cap negociació amb el Barça en l'arrencada del procés.

La demanda, presentada fa un mes pel lletrat Mario Conde, en representació d'MCM, sol·licita una quantitat per la inversió que la firma va portar a terme per finalitzar la construcció de la Masia a més de l'import fixat després d'un peritatge judicial realitzat per un censor jurat de comptes, quantitat que es considera que s'ha deixat de facturar en publicitat a les façanes de la Masia.

Fa una mica més d'un mes, l'advocat Mario Conde, que porta la causa civil d'MCM contra el Barcelona, va declarar a Efe que no entenia per què el club blaugrana no havia volgut "guanyar diners" amb l'explotació de publicitat en les façanes la Masia. El contracte es va redefinir quan Sandro Rosell va ser elegit president el 2010 .

Posseïdor de la patent per a la construcció de dobles panells amb leds en edificis, MCM va signar amb el Barcelona un contracte per a l'explotació comercial de les façanes de la nova Masia, repartint a mitges els beneficis.

El contracte el va subscriure la junta que aleshores governava el club, dirigida per Joan Laporta, tot i que amb l'entrada dels nous gestors, sota la presidència de Sandro Rosell, aquests i MCM el van anul·lar i en van redactar un de nou.

Malgrat això, i després de dos anys de vigència del contracte, MCM ha considerat que el FC Barcelona ha incomplert reiteradament el contracte, i per això el 2 d'octubre va presentar una demanda al jutjat del civil de Barcelona.

stats