Handbol
Esports 19/04/2021

Més d'una dècada sent el millor a la teva lliga

El Barça d'handbol certifica matemàticament el seu onzè campionat Asobal seguit, el 28è de la secció

2 min
El Barça d'handbol, campió de l'ASOBAL

BarcelonaEl Barça d'handbol fa més d'una dècada que està instal·lat de forma ininterrompuda en l'elit estatal. No hi ha rival que li pugui disputar el domini a les competicions domèstiques i, mentre la nineta dels ulls segueix sent una Lliga de Campions que els últims anys se li està negant, l'equip de Xavi Pascual continua sent una màquina de batre registres i escriure pàgines de la història de l'handbol estatal. El conjunt blaugrana ha superat aquest dimecres l'Ángel Ximénez Puente Genil al Palau Blaugrana amb una còmoda victòria (37-21) i s'ha proclamat matemàticament campió de l'Asobal per onzena temporada consecutiva i per 28a vegada en la història de la secció.

"Us penseu què és molt fàcil guanyar, però no ho és. S'ha de respectar la samarreta que portem, els rivals i la competició", acostuma a dir Pascual. A falta de sis jornades per al final de la Lliga i amb 28 triomfs en les 28 jornades disputades fins ara, el seu equip segueix sent imbatible. En els últims minuts del partit, alguns dels aficionats presents al Palau han començat a cridar "campions, campions", mentre el president Joan Laporta, present a la llotja amb altres membres de la junta i el seu amic i exjugador d'handbol Enric Masip, s'ha posat dempeus per aplaudir l'equip. Poc després del partit, el president s'ha sumat a la celebració de l'equip dins del vestidor.

De celebració i enfundat amb una samarreta commemorativa del títol en què s'hi llegia "La Lliga és per vosaltres", Pascual s'ha mostrat molt content pel títol i l'ha volgut dedicar als aficionats recordant com d'estrany està sent l'any, marcat per la pandèmia. El tècnic blaugrana ha sumat onze lligues –com Raúl Entrerríos, Cédric Sorhaindo i Aitor Ariño– en les dotze temporades que fa que entrena l'equip.

El comiat de Pálmarsson

Aquesta Asobal serà l'última, almenys per un temps, d'Aron Pálmarsson, que el curs vinent jugarà a les files de l'Aalborg danès perquè el jugador s'ha cansat d'esperar el club per resoldre la seva situació contractual. "La situació del club és complicada. Nosaltres teníem un acord amb el jugador. Volíem que es quedés i ell tampoc volia marxar. Només s'havia de signar, però entre els mesos d'interinitat a la junta i amb el canvi de president i tot plegat s'ha cansat d'esperar", ha explicat David Barrufet, director esportiu de la secció.

"L'Aron estava en un moment extraordinari. Ell es volia quedar i des de l'àrea tècnica hem fet tot el que estava a les nostres mans perquè fos així, però a vegades hi ha qüestions que se'ns escapen de les mans", ha afegit Pascual. En el seu últim full de servei, el central islandès intentarà ajudar el Barça a guanyar la Lliga de Campions, que es disputa al juny a Colònia i que l'equip va aixecar per últim cop l'any 2015. També serà l'últim servei del capità Raúl Entrerríos, que es retira al final d'aquesta temporada.

Raúl Entrerríos
stats