Titan Desert
Esports 03/10/2019

Més desnivell i menys sorra, novetats de la 15a edició de la Titan Desert

La cursa de bicicleta de muntanya per etapes avança la data i presenta altres novetats

Natalia Arroyo
2 min
Imatge de la Titan Desert 2019

BarcelonaLa Titan Desert complirà 15 anys en aquesta edició del 2020 i ha preparat una "edició especial", en una data nova a mitjans d'abril (del 19 al 24 d'abril, esquivant el Ramadà) i amb algunes novetats en les etapes. Hi haurà més desnivell, menys sorra i un paper menys central per a la navegació: s'han previst dues etapes inicials de muntanya per la serralada de l'Atles (que ajudaran, també, a fer que les etapes siguin menys dures per la calor), dues etapes marató per posar a prova la resistència dels participants, i un final amb pas per dunes que tornarà a marcar la diferència abans d'arribar a Maadid.

En total, sis etapes amb prop de 600 quilòmetres i més de 5.000 metres de desnivell positiu.

Incrementar la participació femenina

Des del 2006, el que va començar com "el Dakar de les bicicletes", no només s'ha consolidat, sinó que ha anat augmentant any rere any la seva participació i el seu prestigi. En l'edició passada va reunir 675 participants, dels quals més de 100 eren estrangers. El repte per a aquesta nova edició és tornar a atraure participació femenina, que l'any passat es va quedar en només 39 dones. "És un dels objectius de la 15a edició de la Titan Desert: aconseguir que les dones s'hi atreveixin. Si hi ha una cursa que és atractiva per a elles, ha de ser aquesta", han verbalitzat des de la organització a l'Eroica Caffè de Barcelona. La guanyadora de l'edició anterior, en què també hi va ser la Núria Picas, va ser Anna Ramírez, vencedora en tres ocasions. En homes va tornar a guanyar Josep Betalú.

La Titan del 2020 tornarà a donar valor al seu vessant solidari i regalarà dues beques als participants que presentin el projecte solidari o humanitari més atractiu.

stats