Publicitat
Publicitat

Mundial d'atletisme

Bolt l'espifia amb una sortida nul·la i regala la victòria en els 100 metres a Blake (9.92)

El vigent campió del món i olímpic no havia fet mai una sortida nul·la i ha deixat via lliure al seu amic, també jamaicà, Yohan Blake

El jamaicà Usain Bolt ha protagonitzat el fiasco més gran de la història dels campionats del món en ser desqualificat per sortida falsa a la final de 100 metres. La corona que ha llençat l'ha recollida el seu amic Yohan Blake, que ha acreditat el seu millor registre de l'any (9.92 ).

Triple campió olímpic i mundial (100, 200 i 4x100), Bolt es va precipitar a la sortida i, conscient que havia comès un error fatal, es va treure immediatament la samarreta i va abandonar la pista.

Al cap d'uns segons, Yohan Blake, a qui el mateix Bolt ha assenyalat com "el futur de la velocitat jamaicana", va voler escurçar els terminis i es va proclamar campió mundial, al davant del nord-americà Walter Dix (08/10) i del de Saint Christopher i Nevis, Kim Collins (09/10), campió a París 2003, que ha tornat de l'oblit.

El francès Christophe Lemaitre, únic blanc a la final, s'ha quedat a les portes del podi, quart, amb 19/10 en una carrera molt devaluada per les absències.

La ciutat de Daegu està plena de cartells que anuncien els campionats del món amb el ganxo d'un enfrontament entre Bolt i Powell, però l'oferta s'ha enfonsat amb la renúncia de Powell, el més ràpid del món aquest any (9.78). A l final cap dels dos hi ha participat.

Quan el rei de la velocitat, triple campió olímpic i mundial, semblava més accessible als seus adversaris, després de gairebé vuit mesos sense competir per una lesió d'esquena, de sobte, els seus principals enemics s'esborren de la llista: Tyson Gay i Powell per lesió , Steve Mullings i Mike Rodgers.

La desqualificació de Bolt passa el mateix dia en què cau un altre mite. Kenenisa Bekele ha perdut per primera vegada a la seva vida un 10.000 en la seva carrera número 13, però també té el consol que el títol es queda a Etiòpia: Ibrahim Jeilan ha pogut batre, en un esprint apassionant, el britànic Mo Farah, la nova sensació del fons mundial.

Històries de superació esportiva

Més continguts de

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT