Ciclisme
Esports 14/09/2013

La serenor de Horner, virtual guanyador final de la Vuelta, s'imposa a l'Angliru

El nord-americà es convertirà diumenge en el ciclista més veterà de la història a guanyar una gran volta. Una nova promesa francesa, Elissonde, es destapa amb el triomf d'etapa

Albert Rabadan
2 min
Chris Horner celebra la seva bona ascensió a l'Angliru

BarcelonaEls pronòstics s'han complert a l'Angliru, el final decisiu de la Vuelta a Espanya, i el veteraníssim Chris Horner (RadioShack) s'ha assegurat el triomf final traient 28 segons més d'avantatge als tres que ja tenia respecte a Vincenzo Nibali. El sicilià, tanmateix, ha sigut protagonista del port per la seva valentia.

L'etapa ha estat per al francès Kenny Elissonde (FDJ.fr), un diminut escalador de 22 anys que, tal com van fer Geniez a Peyragudes i Barguil a Formigal, ha estat el millor de l'escapada del dia i ha demostrat que el ciclisme francès té molt més futur que present. Elissonde, que va estar a punt d'abandonar a l'etapa d'Andorra amb hipotèrmia, ha entrat plorant a meta.

En la lluita pel triomf final, Nibali ha demostrat el seu característic coratge amb continus atacs des de 6 km a meta, uns moviments especialment arriscats per la duresa del port asturià. El d'Astana no ha tingut res a fer enfront de la veterania de Horner, que mai ha perdut el seu ritme i l'ha acabat destrossant en el tram final.

Per la seva banda, Joaquim Rodríguez no ha pogut arribar a posicions de podi, tot i que en la primera meitat de pujada final oferia millors sensacions que Alejandro Valverde. El murcià s'ha refet a partir de la temuda Cueña des Cabres (amb rampes sostingudes de més del 22% de desnivell) i ha deixat enrere al català, que serà quart a la general.

Vuelta a Espanya, vintena etapa (Avilés – L'Angliru, 142,2 km):

1r Kenny Elissonde (FDJ.fr) 3h 55' 36”

2n Chris Horner (RadioShack) a 26”

3r Alejandro Valverde (Movistar) a 54”

4t Vincenzo Nibali (Astana) a 54”

5è André Cardoso (Caja Rural) a 54”

(…) 8è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 1' 45”

Classificació general provisional:

1r Chris Horner (RadioShack) 81h 52' 01”

2n Vincenzo Nibali (Astana) a 37”

3r Alejandro Valverde (Movistar) a 1' 36”

4t Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 3' 22”

5è Nicolas Roche (Saxo-Tinkoff) a 7' 11”

stats