Giro d'Itàlia
Esports 18/05/2013

Nibali es consolida al lideratge del Giro d'Itàlia a l'arribada del Jaffreau

El sicilià arriba escapat amb Mauro Santambrogio (Vini Fantini), a qui cedeix la victòria d'una etapa marcada per un temps terrible que obliga a canviar el recorregut

Albert Rabadan
2 min

BarcelonaLa primera etapa de muntanya del tercer cap de setmana de Giro d'Itàlia ha estat marcada, com tants dies d'aquesta edició, per un temps terrible que ha causat l'absència de retransmissió televisiva i un canvi de recorregut. S'ha mantingut el final en altura al Jaffreau (Bardonecchia), però abans no s'ha fet el port de Sestriere.

Sonny Colbrelli (Bardiani-CSF), Luca Paolini (Katiuixa), Matteo Trentin (OmegaPharma–Quick Step), Daniele Pietropolli (Lampre-ISD) ha estat l'escapada del dia, que ha arribat destacada fins als últims quilòmetres. Tanmateix, quan els favorits han començat els atacs, les diferències s'han escurçat ràpidament i han estat ells qui s'han jugat l'etapa.

"A 3km de meta ha atacat Nibali", ha explicat als micròfons de la RAI el guanyador d'avui, l'italià Mauro Santambrogio. El ciclista de Vini Fantini ha aguantat la roda del líder de la cursa, i aquest li ha cedit el triomf d'etapa mentre ell guanyava encara més segons d'avantatge que el consolidaven al capdavant de la classificació general.

La resta de favorits han cedigt alguns segons, però sense grans canvis a la general tret de l'enfonsament del neerlandès Robert Gesink (Blanco), que ha perdut avui més de quatre minuts. L'etapa de diumenge havia d'acabar a dalt del Galibier, però les condicions meteorològiques sembla que ho impediran. La organització prendrà una decisió en les pròximes hores.

Giro d'Itàlia, catorzena etapa:

1r Mauro Santambrogio (Vini Fantini)

2n Vincenzo Nibali (Astana) m.t.

3r Carlos Betancur (Ag2r La Mondiale) a 8"

4t Samuel Sánchez (Euskaltel) a 25"

5è Rigoberto Urán (Sky) a 29"

Classificació general provisional:

1r Vincenzo Nibali (Astana) 57h 20' 52"

2n Cadel Evans (BMC) a 1' 26"

3r Rigoberto Urán (Sky) a 2' 46"

4t Mauro Santambrogio (Vini Fantini) a 2' 47"

5è Michele Scarponi (Lampre-ISD) a 3' 53"

stats