Giro d'Itàlia
Esports 16/05/2012

Roberto Ferrari es refà de les polèmiques i dóna la segona victòria a Androni en aquest Giro d'Itàlia

El velocista italià, que molts volien veure eliminat de la cursa després que provoqués una caiguda, ha estat el més fort a l'esprint de l'onzena etapa del Giro

Albert Rabadan
1 min
Roberto Ferrari

BarcelonaRoberto Ferrari (Androni-Venezuela) ha guanyat l'onzena etapa del Giro d'Itàlia, la més llarga de l'edició, acabada a Montecatini Terme després de 255 quilòmetres. La victòria, decidida a l'esprint, se l'ha endut el velocista italià el qual gran part del pilot va demanar que fos eliminat de la cursa després de provocar una forta caiguda a l'etapa de Horsens.

El pilot ha arribat molt estirat després de superar un port de quarta categoria amb diversos atacs. Amb tot, l'equip Sky ha pogut mantenir Cavendish al capdavant, però a la darrera corba (on també hi ha hagut una caiguda, tot i que anterior a les primeres posicions) s'ha descol·locat i ha donat l'oportunitat a Ferrari de fer un esprint molt llarg, que ha acabat guanyant destacat davant Francesco Chicchi i Tomas Vaiktus.

El campió del món, un dels més indignats el dia de la caiguda, l'ha felicitat després de l'etapa, però li ha recordat que tenia "sort de poder continuar en cursa". Malgrat tot, no ha pogut evitar que l'equip Androni aconseguís la seva segona victòria en aquest Giro d'Itàlia, després de la que va vèncer el colombià Miguel Ángel Rubiano.

Giro d'Itàlia, onzena etapa (Assís-Montecatini Terme, 255 km):

1r Roberto Ferrari (Androni-Venezuela) 6 h 49' 05"

2n Francesco Chicchi (Omega Pharma-Quick Step) m.t.

3r Tomas Vaiktus (Orica-GreenEdge) m.t.

4t Mark Cavendish (Sky) m.t.

5è Manuel Belletti (Ag2r-La Mondiale) m.t.

Classificació general provisional:

1r Joaquim Rodríguez (Katiuixa) 47 h 16' 39"

2n Ryder Hesjedal (Garmin-Barracuda) a 17"

3r Paolo Tiralongo (Astana) a 32"

4t Roman Kreuziger (Astana) a 52"

5è Beñat Intxausti (Movistar) a 52"

(...) 53è Juan Antonio Flecha (Sky) a 11'47"

118è Alberto Losada (Katiuixa) a 53'36"

stats