CICLISME
Esports 25/09/2013

Tony Martin es proclama campió mundial contrarellotge per tercer cop consecutiu

El ciclista alemany de l'equip Omega Pharma-Quick Step iguala Michael Rogers i s'acosta als quatre títols de Fabian Cancellara, que ha estat tercer, superat per Bradley Wiggins

Albert Rabadan
1 min

BarcelonaL'alemany Tony Martin s'ha proclamat per tercer any consecutiu campió del món en la disciplina contrarellotge. El ciclista de l'equip Omega Pharma-Quick Step s'ha mostrat molt superior als seus dos grans rivals, el britànic Bradley Wiggins (plata) i el suís Fabian Cancellara (bronze).

Martin no ha tingut rival i ha manat des del primer punt intermedi, però la lluita pel segon lloc ha estat molt més apretada. Cancellara, que havia dit que es volia centrar en la prova en ruta i el va plantejar no participar a la crono, ha començat tenint els millors registres, però Wiggins, que venia de guanyar la general de la Volta a Gran Bretanya, ha acabat remuntant el suís a l'últim tram. Finalment han acabat a 46 i 48 segons de Martin, respectivament, repetint el podi de l'any 2011.

El campió del món individual, a banda, també va contribuir a la victòria del seu equip comercial, Omega Pharma-Quick Step, a la modalitat per equips, que existeix des de l'any passat i on el conjunt belga es manté imbatut.

El títol en categoria sub23 se'l va endur l'australià Damien Howson, que correrà per l'equip Orica-GreenEdge l'any vinent, amb una impressionant mitjana de velocitat superior als 52km/h que l'hauria col·locat entre els millors professionals.

stats