Waterpolo
Esports 07/12/2013

El CN Sabadell conquesta la seva primera Supercopa d'Europa

L'equip de Nani Guiu s'ha desfet de l'Izmailovo rus per 9-10

BarcelonaEl CN Sabadell Astralpool ha aconseguit l'únic títol que li faltava en les seves vitrines, la Supercopa d'Europa de waterpolo femení, en derrotar aquest dissabte a Moscou l'Izmailovo rus (9-10). Un gol de penal de Melissa Seidemann a 35 segons del final ha donat el triomf a l'equip català en un partit que sempre ha tingut sota control però que no ha pogut sentenciar fins al final.

A la primera meitat, el CN Sabadell ha anat sempre per davant en el marcador i ha evidenciat una gran superioritat tant en atac (en igualtat i, especialment, en superioritat) com en defensa. Les jugadores russes han retallat distància gràcies a Vernonica Troshkina. Així, del possible 1-4 en els primers vuit minuts de joc s'ha passat al 2-4, i del 4-6 al descans, al definitiu 5-6 a la mitja part.

El conjunt vallesà ha perdut força en el tercer quart. L'equip rus ha igualat en dues ocasions el seu màxim avantatge (5-8, després d'un penal transformat per Melissa Seidemann, i 6-9, poc després, gràcies a Mati Ortiz). L'Izmailovo ha recuperat terreny a minut i mig del xiulet final, de nou gràcies a Troshkina, la més destacada del banc local.

En els vuit minuts definitius, el físic ha estat decisiu. Un gol de Maria Borisov, combinat amb una superioritat catalana fallida i una gran aturada d'un llançament d'Anni Espar en les dues accions següents, ha disparat la moral del conjunt moscovita. Anna Bogdanova ha transformat aquestes sensacions en el temut empat a nou a només dos minuts del final.

L'atac català no aconseguia enfilar les seves opcions d'anotar. Per fortuna,la bona entesa defensiva de les vallesanes ha sabut compensar, en part, el dèficit transitori en atac. Després d'una gran recuperació de Mati Ortiz a 48 segons del final, Nani Guiu ha aprofitat per reclamar temps mort. En el següent atac, Melissa Seidemann ha forçat un penal que ella mateixa haa transformat en el 9-10. Quedaven 32 segons, i les russes han disposat encara d'una acció en superioritat, però una excel·lent defensa i l'actuació de la portera, Laura Ester, l'electrònic no s'ha mogut.

Amb aquest triomf, el Sabadell es converteix en el primer conjunt femení català i espanyol que s'alça en aquesta competició, fent més gran la seva lleganda, ja que les seves vitrines contenen ja tots els títols als quals pot aspirar un equip de waterpolo a Europa.