Rugbi
Esports 25/04/2013

Perpinyà busca la segona final europea de la seva història

La USAP rebrà l'Stade Français parisenc en la semifinal de l'Amlin Cup, la segona competició continental, amb el factor camp a favor. Deu anys després, els nord-catalans somien tornar al mateix escenari on el 2003 es va perdre l'única final europea de la història dels de Perpinyà

Ferran Vital
2 min

BarcelonaAquest divendres al vespre la USAP disputarà la semifinal de l'Amlin Cup (estadi Aimé Giral, 21:00h) buscant una plaça per la final de Dublín del proper 17 de maig. El rival dels catalans és l'Stade Français de París, un conjunt teòricament assequible pels arlequins de Perpinyà, més encara quan els catalans disputaran el partit amb el factor camp a favor, ja que la seva bona primera fase a la competició els ha permès disputar els partits eliminatoris com locals.

L'estadi Aimé Giral presentarà un ple absolut després d'haver venut totes les entrades de cara a una semifinal que pot esdevenir històrica. Els nord-catalans només han perdut un sol partit europeu disputat com locals en els darrers deu anys, i l'afició confia en tornar, deu anys després, al mateix escenari on la USAP va perdre la seva primera final europea, al 2003, contra l'Stade Toulousain. De fet, catalans i parisencs ja s'han vist les cares a l'Aimé Giral aquesta temporada, ja que al mes de febrer tots dos equips van enfrontar-se en un partit de lliga que va acabar amb victòria usapista, per un clar 32 a 16.

El rival però, és un conjunt compensat i perillós, on juguen homes com el capità gal Pascal Papé, l'italià Sergio Parisse o l'exjugador de la USAP -i format a les categories inferiors del club de Perpinyà- Jeróme Porical. El conjunt parisenc és un equip molt compacte en defensa i molt perillós quan ataca, ja que genera ràpides superioritats gràcies als espais oberts que saben trobar homes com Dupuy o Plisson al mig del camp. A més a més, els de París ja ha signat alguns fitxatges de traca de cara a la temporada vinent, seguint el model que han marcat clubs de rugbi com el Toló o el PSG de futbol. Aquesta serà la tercera semifinal consecutiva pels parisencs, que busquen oblidar el mal paper domèstic (on l'equip és només vuitè, a set punts del setè classificat, que curiosament és la USAP) amb la classificació per la final de Dublín.

El partit es preveu molt igualat, per bé que cal recordar que l'Stade Français no arriba en el seu millor moment de la temporada -ja que ha perdut tres dels darrers sis partits de lliga- i que ha perdut els darrers tres cops que s'ha enfrontat amb equips de la lliga francesa a les competicions continentals. La clau del partit estarà en la gestió dels espais i en la rapidesa de la circulació de l'oval. No debades, la USAP és el conjunt que més metres ha guanyat aquest any a les diverses competicions continentals, amb una mitjana de 600 metres per partit, gràcies a l'aposta ofensiva i preciosista del tècnic Marc Delpoux. Si els nord-catalans imposen el seu estil agressiu i directe i mantenen la possessió de l'oval ben lluny de la seva zona de marca podran anul·lar les sempre perilloses envestides dels parisencs i els perillosos cops de peu de Porical i els seus companys.

XV de la USAP: Taumalolo, Guirado, Kisi Pulu; Dan Leo, Romain Taofifenua; Strockosch, Narraway, Tuilagi; Cazenave, Hook; Planté, Mafi, Marty, Farid Sid; Gavin Hume.

XV de l'Stade Français: De Malmanche, Sempere, Slimani; Lavalla, Mostert, David Lyons, Rabadan, Parisse; Dupuy, Plison; Bonneval, Williams, Doumayrou, Sinzelle; Jérome Porical.

stats