Rugbi
Esports 26/02/2012

La Santboiana SEAT cau a Gernika però manté el liderat a la Divisió d'Honor (41-24)

El conjunt català ha acusat la falta de ritme després d'un mes sense jugar i veu com s'escurça el seu avantatge al capdavant de la fase regular a només dos punts

La Santboiana ha superat l'Alcobendas.

BarcelonaLa UE Santboiana SEAT no ha pogut superar el Gernika a domicili (41-24) i ha vist com se li reduïa bona part de l'avantatge que tenia al capdavant de la Divisió d'Honor de rugbi, en un enfrontament on els catalans han acusat la falta de ritme de competició després d'un mes sense disputar cap partit.

El d'aquest diumenge era un duel complicat pels de Lewis Williams. D'entrada per jugar a domicili, a Urbieta, un terreny de joc sempre complicat pel fang. També per les baixes de l'equip, amb homes importants com Ryan Le Roux. I per tornar a competir un mes després contra un equip que arribava a la cita amb l'orgull ferit després de caure eliminat a la Copa. Massa inconvenients per un conjunt que no s'ha acabat de trobar còmode al llarg dels 80 minuts de partit.

La Santboiana ha dominat territorialment el partit, però no ha pogut evitar que el Gernika pogués fer mal en gairebé tots els seus atacs. Els de Lewis Williams han proposat un joc pel centre, massa tancat, sense utilitzar el recurs de les bandes com és més habitual. Però l'absència d'homes com Le Roux han fet l'equip optés per un altre estil de joc que els locals han contrarestat gràcies a la seva força en aquest tipus de jugades.

Thompson ha pogut avançar la Santboiana amb un cop de càstig al quart d'hora, però el Gernika ha pogut capgirar el marcador fins al 20-3. Tot i això, els catalans han somniat amb la victòria gràcies a dues marques pràcticament consecutives d'Oliver –abans del descans– i Thompson –a la represa–.

Però el conjunt basc no s'ha deixat intimidar i novament ha fet valer la seva força i contundència per fer tres assajos i aconseguir una bonificació ofensiva. Només García, a les acaballes, ha pogut maquillar el marcador pels de Sant Boi (41-24).

Amb aquesta desfeta, la Santboiana es manté líder de la Divisió d'Honor, però ara amb només dos punts d'avantatge respecte el Quesos Entrepinares. I és que l'equip de Valladolid ha derrotat el Sanitas Alcobendas amb contundència (57-12). Tot i això, els de Sant Boi s'han vist beneficiats per l'empat de l'altre equip perseguidor, l'Ampo Ordizia, al seu camp contra el Getxo (18-18).

El proper partit de la Santboiana SEAT serà el cap de setmana vinent a Valladolid, contra el Cetransa El Salvador.