Rugbi
Esports 08/01/2012

La Santboiana SEAT guanya a Ordizia i consolida el seu liderat (21-32)

Els catalans, amb un bon treball defensiu, han aconseguit un triomf de prestigi al camp del 2n classificat, i han fet un pas de gegant per acabar 1rs la fase regular

La Santboiana derrota el Getxo  a domicili i es manté líder (12-34)

BarcelonaLa UE Santboiana SEAT ha fet un pas de gegant per acabar la fase regular com a primera de grup. El conjunt català ha guanyat al camp del segon, l'Ordizia (21-32), i s'ha consolidat com a líder de la Divisió d'Honor de rugbi.

Els homes de Lewis Williams, gràcies a un bon treball defensiu, han contingut les envestides locals i han pogut interceptar pilotes decisives per alçar-se amb el triomf i sumar una nova bonificació ofensiva; en un enfrontament on l'única nota negativa és la lesió del debutant Toby Carroll, que s'ha fracturat un dit de la mà.

El partit ha començat molt bé pels de Sant Boi, que als 2 minuts ha aconseguit la primera marca en una bona acció col·lectiva que ha finalitzat Marlet. Les coses ess posaven de cara pel conjunt català, encara que no dominava el partit.

Ha estat el conjunt basc qui, durant el primer temps, ha tingut el major control de l'oval. Tanmateix, la bona labor defensiva de la Santboiana els ha permès contenir els atacs i dificultar que s'acostessin a la línia de marca. Així, i després d'un cop de càstig de l'Ordizia, ha arribat una intercepció visitant que ha culminat La Roux al minut 10, situant el 3-14 a l'electrònic.

A partir d'aquí el domini local s'ha fet més evident, i el conjunt basc ha pogut empatar el partit poc abans del descans, gràcies a dos cops de càstig i un assaig.

A la represa s'ha mantingut el guió: l'Ordizia dominava i la Santboiana aguantava bé en defensa. I tal i com ha passat al primer temps, hi ha hagut una marca matinera de la Santboiana que ha fet Marlet. I poc després, Thompson, amb un cop de càstig, tornava a distanciar els visitants al marcador (14-22).

L'Ordizia ha pogut escurçar distàncies a l'equador del segon temps, amb una marca transformada, que ha situat els bascos a només un punt. Però en aquesta ocasió la Santboiana ha reaccionat bé, i gràcies a una nova intercepció, Le Roux ha acabat anotant el quart assaig visitant, que significava una nova bonificació ofensiva. I just abans d'acabar, Thompson ha arrodonit el marcador amb un cop de càstig (21-32).

Més líders

La Santboiana es consolida com a líder de la Divisió d'Honor, i ja suma 46 punts gràcies a les 9 victòries en 11 partits. A més, els de Sant Boi ja han aconseguit 10 bonificacions aquest curs (8 ofensives i 2 defensives). El segon classificat és ara el Quesos Entrepinares de Valladolid, que gràcies a la seva victòria contra El Salvador (30-15), suma un punt més que l'Ordizia, que és tercer.