Esports 02/11/2015

Aprendre a viure sense Leo Messi: absent contra el Madrid?

L'argentí podria perdre's el clàssic, segons l''Sport', mentre el pare del futbolista obre la porta al Bernabéu

A.l.
3 min
Javi Varas, porter del Las Palmas, atén Messi just després de la lesió.

BarcelonaEl Barça està aprenent a viure sense Leo Messi. Ja no es tracta només de sobreviure temporalment, durant dos mesos en què el calendari era bastant propici per als blaugranes, sinó aprendre a jugar sense l'argentí en partits d'alt voltatge. El crac de Rosario no jugarà el clàssic contra el Reial Madrid del proper 21 de novembre, segons ha avançat aquest dilluns el diari 'Sport'. Si es confirma l'absència del davanter –de moment la resposta del club és de silenci absolut–, el Barça afrontarà un dels partits més importants de la temporada sense la seva figura principal, origen i final de tot el joc. Aquest fet no succeïa des del 2007, quan en l'última temporada de Frank Rijkaard a la banqueta el conjunt català va perdre 0 a 1 amb els blancs i en absència de Messi.

Des que Pep Guardiola li va donar els galons de líder, Messi ha disputat 26 partits contra el Madrid, amb un balanç positiu de 13 victòries, sis empats i set derrotes. El futbolista argentí és el màxim golejador de la història dels clàssics, amb 21 gols en els 30 partits que ha disputat contra el màxim rival. Si Messi no hi és a Madrid, el Santiago Bernabéu podrà respirar alleugerit. Dels 21 gols, 12 els ha fet durant les visites a l'estadi madridista, on ha donat també vuit assistències de gol.

Messi i Iniesta eleven el seu futbol encara més alt i el Barça conquereix el Bernabéu (3-4)/ REUTERS/Sergio Perez

La informació del diari 'Sport' és rotunda, el futbolista està "totalment descartat" per al dia 21, ja que encara no ha començat el treball de camp i no té temps material per posar-se a to de cara al partit contra el conjunt que dirigeix Rafa Benítez. Messi va patir un trencament del lligament intern del genoll esquerre contra el Las Palmas, a finals de setembre, i la previsió que van fer els serveis mèdics del Barça va ser de 7-8 setmanes de baixa. El jugador argentí, per tant, podia arribar al duel contra els blancs si es complien els terminis previstos. Malgrat la porta oberta que va deixar el mateix club perquè Messi estigués al Bernabéu, des del primer moment els missatges que va llençar l'entitat blaugrana van ser clars: no hi havia urgència, el més important era que el jugador es recuperés bé de la lesió i no s'havia de forçar una reaparició que pogués comportar un risc de recaiguda. En aquesta línia, la selecció argentina que dirigeix Gerardo Martino no va convocar el seu crac per als duels sud-americans d'aquest mes de novembre, en els quals l'Argentina s'enfronta al Brasil.

Des de l'entorn de Messi, suavitzen. El jugador "ja ha començat el treball de camp", assegura el seu pare, Jorge Messi, a l'ARA, i manté que el seu fill està seguint amb "els terminis marcats" en un primer moment. Això sí, l'entorn del jugador és conscient que serà difícil arribar al dia 21 en plenitud física: "Leo està treballant segons els terminis establerts. No podem dir que hi serà o no hi serà al Bernabéu, només depèn de l'evolució que li concedeixi el treball diari", apunta el seu pare.

El futbolista argentí ja va viure una situació similar fa dues temporades. Va ser l'any fatídic del bíceps femoral, en què va encadenar problemes físics que el van turmentar durant gairebé un any. Després de caure lesionat a Almeria a finals de setembre del 2013, l'argentí va tornar a jugar uns minuts contra l'Osasuna, a Pamplona, el 20 d'octubre. Messi va entrar a la segona part i va tenir 25 minuts per començar a agafar ritme. Sis dies més tard, el Barça rebia el Madrid al Camp Nou. Gerardo Martino va posar-lo de titular contra els blancs, i el Barça va guanyar 2 a 1 el clàssic. Messi va completar una actuació discreta, escorat a la banda dreta, poc participatiu i notant la falta de ritme.

Luis Suárez va aprofitar una magnífica assistència de Sergi Roberto per marcar el primer gol del Barça al camp del Getafe.

Si finalment el dia a dia demostra que Messi no està llest per a Madrid, Luis Enrique haurà de comptar amb Neymar i Luis Suárez, els dos futbolistes, juntament amb Sergi Roberto, que han tirat del carro durant l'absència de Messi. A Getafe, durant només uns minuts, el tècnic asturià va fer coincidir sobre la gespa Busquets, Rakitic, Iniesta i Sergi Roberto. Va ser una manera d'encabir els quatre migcampistes per reforçar la medul·lar i aprofitar el bon moment de forma del reusenc i sacrificar un davanter, en aquest cas, de cara al Bernabéu els damnificats serien els joves Munir i Sandro. Una alternativa tàctica sobre la taula per si el Barça no té Messi a Madrid.

stats