BARÇA
Esports 03/09/2020

Els responsables de la moció de censura contra Bartomeu demanen 10.000 paperetes més

Aquest divendres volen tenir oberts més punts per tot el territori

L.b.
2 min
Els impulsors de la moció de censura recollint les paperetes

BarcelonaLa recollida de signatures de la moció de censura contra Josep Maria Bartomeu ja està en marxa. Els impulsors de la moció han habilitat més de 50 punts a Barcelona i seus arreu del territori català, i es mostren esperançats malgrat el context, complicat pel coronavirus, per les vacances i per no poder celebrar un partit a l'estadi per recollir signatures. Els organitzadors han explicat que tots els punts de recollida de signatures ja es troben operatius a Barcelona, però arreu del territori, no estaran tots oberts fins divendres.

Després dels primers dos dies, el precandidat Jordi Farré, qui dona suport a aquesta iniciativa liderada per diferents grups de socis, ha anat a buscar 10.000 paperetes més, per tal de poder arribar a més socis. Farré s'ha queixat del "sistema arcaic" de la moció, doncs cal fer-ho tot a mà, per exemple.

"Poc balanç podem fer encara. Estem desplegant tota la logística: activant tots els locals, fent arribar butlletes... És cert que hem tingut moltes notificacions de gent que ens demana per anar a signar, a quin local pot anar, que ha anat al local i encara no hi havia la butlleta... El feedback és bo! La gent està molt impacient i té moltes ganes de firmar però logísticament necessitem temps. Fa 24 hores que tenim butlletes i estem en el procés d'activar-ho tot", explica Marc Duch, president de l'associació Manifest Blaugrana. Els promotors han explicat que confien en poder obrir punts de recollida de signatures a la resta de l'estat i l'estranger els propers dies.

De moment, hi ha alguns municipis com Olot –on s'han recollit més de 280 signatures–, que han sorprès els organitzadors. "No podem fer un recompte cada dia. Tenim un sistema de recollida amb què cada dos o tres dies farem recompte i anirem informant", explica Duch. Tot i que encara no està clar fins quin dia tindran per recollir les 16.520 signatures necessàries –depèn de si el club accepta la reclamació que els dissabtes no són dies hàbils–, l'optimisme ha crescut després d'aquesta primera jornada.

Víctor Font explica les raons del seu suport

Víctor Font, precandidat a la presidència del Barça i integrant del grup impulsor de la moció, ha explicat a les xarxes socials els motius i la necessitat d'aquesta moció de censura per tal de "garantir l'estabilitat del club". "Una vegada iniciat el procés, l'èxit de la iniciativa dependrà de la mobilització del soci. Els estatuts estan dissenyats perquè sigui (gairebé) impossible fer prosperar una moció. I la pandèmia ho complica encara més. Però, si el soci vol, es pot. Depèn de tots nosaltres", ha fet una crida el precandidat.

De fet, Font ha explicat per què dona suport a la moció: "Aquesta junta directiva ha demostrat no estar preparada per prendre aquest tipus de decisions i és per això que hem demanat la seva dimissió immediata i l’avançament de les eleccions". Segons ell, el pròxims mesos "caldrà prendre decisions clau per al futur del club".

stats