02/09/2023

Mojo Dojo Barça House

2 min
El vicepresident esportiu, Rafa Yuste, i el president, Joan Laporta, durant el Gamper de l’equip femení.

BarcelonaJenni Hermoso és la màxima golejadora de la història del Barça; nou jugadores blaugrana (Aitana Bonmatí, Cata Coll, Irene Paredes, Laia Codina, Maria Pérez, Alexia Putellas, Mariona Caldentey, Salma Paralluelo i Ona Batlle) van ser campiones del món amb la selecció espanyola i tres de les 15 que van enviar la carta a la RFEF (Mapi León, Patri Guijarro i Claudia Pina) ho van veure des de casa donant una lliçó de dignitat que per descomptat no ha calat al seu club. Un Mojo Dojo Casa House amb Kens que, com a la pel·li de Barbie, en lloc de cavalls, cotxes i camions els agrada el futbol. Un món hipermasculí i masculinitzat que a sobre s'atreveix a donar lliçons d'igualtat.

El 23 d'octubre del 2021, l'Assemblea del FC Barcelona va aprovar una modificació als Estatuts del club que incloïa a l'article quatre, apartat G, dedicat a definir l'«Àmbit funcional de l'entitat» un text que diu textualment que “el club lluitarà per l'erradicació de totes les actituds masclistes, homòfobes i racistes en l'àmbit social i esportiu”. Els va quedar fenomenal, però davant el petó sense consentiment a Jenni i les inacceptables disculpes de Rubiales per vídeo en què es justificava van filtrar als mitjans que el club no es posicionaria. Cinc dies calladets. I només divendres, davant el clam general després que el president de la RFEF bramés a l'Assemblea contra la cacera feminista, explicant que el petó va ser consentit i que Jenni “va acostar el cos al meu”, el Barça va emetre un comunicat que quedarà per sempre en la història de la vergonya i en què es podia llegir: “Són uns fets lamentables, que el mateix Sr. Rubiales ha considerat un error i pels quals va demanar disculpes”.

L'única dona a la junta directiva, Elena Fort, es va desmarcar de la decisió al seu compte de Twitter. No hi estava d'acord, però no n'hi havia prou per dimitir. Dos dies després, diumenge passat, Laporta va intentar arreglar-ho a Vila-real, però ja era massa tard. Perquè ja no cola, no? O potser sí, igual amb el relat èpic de l'aval a última hora i el fitxatge de João Felix que Xavi no ha demanat, però que Laporta i el seu amic Jorge Mendes celebren, n'hi ha prou. I aquí pau i després glòria. Amb un parell.

stats