ESCALADA
Esports 26/09/2019

Mor Elisabeth Vergés, pionera de l'escalada a Catalunya

Va fer escalades que van passar a la història per ser les primeres ascensions d'una dona

Ara
1 min
Elisabeth Vergés, en una imatge d'arxiu

BarcelonaL’escaladora i alpinista Elisabeth Vergés Costa va morir aquest dimecres, 25 de setembre, a Barcelona als 80 anys després d'una llarga malaltia. Vergés, pionera de l'escalada femenina a Espanya, va fer nombroses escalades durant els anys seixanta, i moltes van passar a la història per ser les primeres ascensions que feia una dona, com ara les de la Peña Sola d'Agüero i el cim del Puro dels Mallos de Riglos.

A Catalunya, va escalar Montserrat, el Cadí, la Riba, Oliana i Ordesa, però Vergés va ser també de les primeres escaladores que van participar en expedicions fora d'Europa, com ara a Ahaggar (Algèria), Kènia, Groenlàndia i els Andes peruans.

Vinculada al Club Muntanyenc Barcelonès i al Centre Excursionista de Catalunya, Vergés formava cordada habitual amb Josep Manuel Anglada, Jordi Pons, Joan Cerdà o Francesc Guillamon. A més, l'any 1961 va formar part de la primera cordada íntegrament femenina que va pujar al Cavall Bernat juntament amb l'espeleòloga barcelonina Alícia Masriera.

stats