MOTO3
Esports 19/08/2012

Lluís Salom guanya la seva primera cursa i Viñales cau en l'última volta a Indianapolis

El pilot mallorquí, que era tercer, ha fet un gran avançament en l'última volta per col·locar-se líder i aconseguir el seu primer triomf. Cortese segueix sent el líder del Mundial de Moto3

Nuria García
2 min
Lluís Salom celebra el seu triomf a la cursa de Moto3 del GP d'Indianapolis

BarcelonaEl pilot balear Lluís Salom ha aconseguit al circuit d'Indianapolis el seu primer triomf al Mundial. El mallorquí ha fet una cursa molt intel·ligent i s'ha situat tercer durant bona part de les voltes. Pacient, Salom ha aprofitat la seva oportunitat en l'última volta amb un doble avançament a Maverick Viñales i a Sandro Cortese.

La nota negativa de la cursa ha sigut la caiguda del català Maverick Viñales, que ha caigut quan rodava segon en l'última volta de la cursa i no ha pogut sumar cap punt. A Salom l'han acompanyat al podi Sandro Cortese (que segueix sent el líder del Mundial, amb 29 punts d'avantatge respecte al segon, Maverick Viñales) i Jonas Folger.

Maverick Viñales no ha fet una bona sortida però, com Cortese, el seu principal rival en la lluita pel títol, ha anat remuntant a mesura que passaven les voltes. Mentre Viñales rodava sisè, Cortese ha arribat a col·locar-se en la vuitena posició en els primers girs. La cursa ha sigut en grup fins gairebé l'equador, quan Viñales, Cortese i Salom han aconseguit separar-se de la resta de pilots després que el català incrementés el ritme i els altres dos pilots s'enganxessin a la seva moto.

A nou voltes per al final, Cortese ha superat Viñales. El català, amb una moto amb menys velocitat punta que les KTM, ha vist com per més que intentava marxar l'alemany i el balear li seguien el ritme. Però Viñales encara tenia una carta amagada i, a sis voltes per al final, ha tornat a superar Cortese. L'alemany ha estudiat durant diverses voltes el català i ha intentat superar-lo quan només faltaven dues voltes, però Maverick s'ha defensat molt bé fins a l'apurada de frenada de l'última volta, en què l'alemany l'ha avançat.

Àlex Rins ha creuat la línia de meta setè i Isaac Viñales 14è, mentre que Àlex Rins i Adrián Martín han caigut.

stats