MOTO2
Esports 07/04/2013

Pol Espargaró s'imposa a Qatar i és el primer líder del Mundial de Moto2

El pilot de Granollers ha hagut de lluitar amb el britànic Scott Redding i defensar la primera posició en una última volta emocionant

Nuria García
1 min
Pol Espargaró s'ha defensat dels atacs del britànic Scott Redding per guanyar a Losail / FADI AL-ASSAAD / REUTERS

BarcelonaPol Espargaró té penjat des de l'inici de la temporada el cartell de favorit per endur-se el títol de Moto2. Aquest diumenge, al circuit de Losail, ha aconseguit un triomf de prestigi després de lluitar per la primera posició amb el britànic Scott Redding en una última volta molt emocionant.

Takaaki Nakagami ha estat el pilot que ha arrencat millor i s'ha col·locat a la primera posició seguit de Pol Espargaró i Scott Redding. El japonès ha intentat escapar-se però quan el britànic ha aconseguit superar el català, les distàncies amb Nakagami ja s'havien escurçat. Redding ha incrementat el ritme i quan faltaven 11 voltes per al final, Redding ja era primer i Pol Espargaró, segon.

Nakagami no ha pogut aguantar el ritme que ell havia marcat a l'inici ni el que Redding i Espargaró han mantingut i, per tant, ha quedat despenjat de la lluita pel triomf. Redding ha encapçalat la cursa fins a cinc voltes per al final, quan el de Granollers, a la frenada de final de recta, ha superat el britànic. Just abans de l'inici de la cursa, el seu germà, el pilot de MotoGP Aleix Espargaró li demanava cap i el petit li ha fet cas. Ha esperat el seu moment, amb paciència, i quan ha tingut oportunitat, s'ha situat primer.

Redding ha anat controlant el català des de la segona posició i ha volgut atacar quan tot just faltava un gir. El britànic ha atacat a pocs revolts per al final però Espargaró ha sabut tancar tots els forats i ha mantingut la primera plaça per endur-se el primer triomf de la temporada i situar-se líder del Mundial de Moto2.

stats