FÓRMULA 1
Esports 12/03/2011

Alonso: "No es pot començar cada temporada exigint guanyar el Mundial"

Sobre la cursa d'Austràlia, l'asturià ha apuntat al podi, però ha precisat que l'objectiu és fer-ho bé, ja que no tenen "cap idea" del punt en què es troba cada equip

Efe
2 min
Fernando Alonso, rodant sota la pluja a Montmeló. ALBERT GEA / REUTERS

MontmelóEl pilot espanyol de Ferrari, Fernando Alonso, ha assegurat aquest dissabte que no té cap exigència per guanyar el títol mundial, encara que és l'objectiu que s'ha marcat per a aquesta temporada.

"No es pot començar cada temporada exigint guanyar sempre un Mundial. Això és esport d'alt nivell. És veritat que he guanyat dos Mundials, que estem a Ferrari, i que l'objectiu i la nostra gran ambició és guanyar el títol. Si es guanya fantàstic, però sinó, es provarà l'any següent", ha manifestat l'asturià.

En aquest sentit, Alonso ha dit que a l'inici de cada temporada l'objectiu sempre és lluitar pel títol, però que "l'exigència és zero".

El bicampió mundial ha protagonitzat l'última sessió d'entrenaments al circuit de Catalunya abans de l'inici del Mundial, en una jornada en la qual gairebé no ha pogut rodar per culpa de la intensa pluja que ha caigut.

Fent balanç, Alonso ha assenyalat que ha dut a terme una pretemporada "molt bona", ja que l'escuderia italiana ha estat la que més quilòmetres ha rodat i l'equip ha mostrat més fiabilitat.

Sobre les seves opcions a Austràlia, l'asturià ha apuntat al podi, però ha precisat que l'objectiu passa per fer-ho bé, ja que a aquestes altures no tenen "cap idea" del punt en el qual es troba cada equip, per factors impredictibles com els nous pneumàtics.

Entre els rivals d'aquesta temporada per la lluita pel títol, Alonso ha destacat als Red Bull, "els favorits", a McLaren, que van a estar "en la baralla final" i a Mercedes, "un equip que ha millorat molt".

Sobre Michael Schumacher, que ha signat el millor temps de la pretemporada a Montmeló, Alonso ha declarat que és el pilot al que més respecta, encara que això no el converteix en el més perillós.

El pilot espanyol ha lamentat les condicions meteorològiques que han impedit el desenvolupament normal de l'última sessió d'entrenaments abans del Gran Premi d'Austràlia, si bé ha tret el costat positiu d'aquesta jornada.

"Sempre serveixen els entrenaments, encara que millor que hagués plogut una mica menys per provar els pneumàtics intermedis", ha comentat Alonso.

L'asturià ha explicat que han aprofitat la jornada d'aquest dissabte per experimentar en situacions en les quals surti el cotxe de seguretat, provar les sortides i veure que al cotxe no entrava aigua per enlloc.

També ha repassat els seus deu anys a la Fórmula 1, i ha destacat com a millors moments els seus dos títols mundials, i com el pitjor la "molt frustrant" temporada 2009.

stats