Fórmula 1
Esports 12/05/2013

Fernando Alonso destrossa els rivals a Montmeló

L'asturià aconsegueix la segona victòria de la temporada, i la seva segona al Circuit de Catalunya. Räikkönen i Massa l'acompanyen al podi, i Vettel és quart

Martí Molina
2 min

MontmelóFernando Alonso ha aconseguit la victòria al Circuit de Catalunya, en la cinquena prova de la temporada de Fórmula 1. L'asturià ha completat una cursa perfecta i ha creuat la línia de meta en primera posició, seguit de Räikkönen i Massa. Sebastian Vettel, per la seva banda, ha sigut quart.

El pilot asturià ha sigut el millor a la sortida. Alonso, especialista en els inicis de cursa, ha passat de la cinquena a la tercera posició en només tres revolts, els que ha necessitat per superar consecutivament Hamilton i Räikkönen.

Rosberg, autor de la 'pole', ha pogut aguantar el ritme a les primeres voltes, però de seguida que els pneumàtics li han començat a fer figa s'ha quedat sense opcions. El de Mercedes s'ha vist superat a la volta 12 per tres pilots, i de mica en mica ha anat perdent temps fins a quedar relegat a la sisena posició final.

Vettel també ha intentat aguantar el ritme, però li ha sigut impossible. Els Ferrari han demostrat ser millors que els Red Bull, i així que Alonso s'ha situat líder, ja ha tingut via lliure per avançar sense fre per la victòria final. A l'asturià només l'ha inquietat Räikkönen. El finlandès ha sabut gestionar bé la degradació de les gomes i ha fet una aturada menys que els rivals.

Victòria en solitari

La cursa s'ha definit quan faltaven vint voltes. Räikkönen ha entrat al box i ha fet el darrer canvi de pneumàtics. Una maniobra que li ha permès retallar dos segons per volta a l'asturià. A aquell ritme, el final de cursa hauria sigut un frec a frec entre els dos, però Alonso no ha badat i ha entrat també als boxs per fer el darrer canvi a falta de 16 girs.

Alonso ha sortit per davant i ha forçat el ritme per evitar sorpreses. Räikkönen ho ha intentat, però ja ha sigut impossible. Amb igualtat de condicions, els Ferrari són més ràpids, i ho han demostrat a Montmeló. Alonso ha pogut acabar la cursa en solitari, amb nou segons d'avantatge respecte a Räikkönen.

Decepció a Mercedes

D'altra banda, s'han complert les previsions i els Mercedes no han pogut aguantar el ritme de cursa. Rosberg i Hamilton (primer i segon als entrenaments oficials) han anat perdent temps volta rere volta. Rosberg tan sols ha pogut mantenir-se primer a l'inici, ja que de seguida que les gomes s'han degradat els rivals els han superat sense pietat.

Les fletxes de plata han tornat a demostrar que són molt ràpides a una sola volta, però que tenen problemes en cursa. Tant és així que Rosberg ha acabat sisè, però Hamilton ha quedat fora de la zona de punts (dotzè).

També ha sigut una cursa per oblidar de Pastor Maldonado, guanyador l'any passat. El veneçolà no està completant un bon inici de campionat i aquest diumenge ha sigut catorzè.

Vettel lidera el Mundial

El pilot alemany, quart a Montmeló, continua dominant el Mundial de pilots amb 89 punts, tot i que amb molt poc marge respecte a Räikkönen, que és segon amb 85. El triomf d'Alonso el catapulta fins al tercer lloc (72), mentre que Hamilton baixa fins al quart lloc, amb 50 punts.

stats