Dakar

Sam Sunderland i Stéphane Peterhansel, a un pas de guanyar el Dakar

El motociclista català Gerard Farrés té la tercera posició a tan sols 12 segons

El motociclista britànic Sam Sunderland (KTM) ha ampliat aquest divendres la diferència amb els seus perseguidors i és a un pas de guanyar el Dakar després de l'onzena i penúltima etapa, en la qual s'ha imposat el portuguès Paulo Gonçalves (Honda) seguit pel torreblanquí Joan Barreda (Honda).

Gonçalves ha estat el més ràpid, amb un temps de 3:18:47 hores, seguit per Barreda a 01:09 minuts i el català Gerard Farrés (KTM) a 6:04, després de la finalització de la cronometrada dels principals pilots. Sunderland ha estat quart a 7:25 minuts i ha estès així l'avantatge sobre el seu principal perseguidor, l'austríac Matthias Walkner (KTM), que ha acabat a 10:33.

Amb aquests resultats, Sunderland és líder seguit per Walkner a 33:09 minuts i el francès Adrien van Beveren (Yamaha) a 37:10.  Farrés té la tercera plaça de la classificació general a tan sols 12 segons. Barreda és cinquè.

Laia Sanz ha aconseguit situar-se entre els 15 primers.

El francès Stéphane Peterhansel ( Peugeot ) ha mantingut el lideratge de la categoria de cotxes en ser segon en l'onzena i penúltima etapa del Dakar , però el seu compatriota i company d'equip Sébastien Loeb h a guanyat la penúltima etapa, és a 5:32 minuts a la general i donarà batalla en la jornada final.

L'onzena etapa uneix les ciutats de San Juan i Río Cuarto amb un trajecte de 754 km, 288 dels quals, cronometrats i separats en dues parts. El Dakar acaba aquest dissabte amb una breu etapa cronometrada de 64 km i un enllaç de 722 que porta els pilots fins al podi a la ciutat de Buenos Aires.