Motor - Dakar
Esports Motor / Dakar 05/01/2023

Laia Sanz surt il·lesa d'un impactant accident al Dakar

La pilot catalana ha pogut reparar el seu vehicle i continua en una competició que fins ara mai ha abandonat

2 min
L'Astral, el cotxe que condueix la catalana Laia Sanz

BarcelonaDel no-res, el cotxe pilotat per Laia Sanz ha començat a fer voltes de campana al quilòmetre 28 de la cinquena etapa del Ral·li Dakar. La pilot de Corbera de Llobregat, hores després de l'accident, encara no entén què ha passat exactament perquè el seu Mini volés per l'aire quan estaven transitant una recta sense gaires sobresalts i gairebé plana. Malgrat les cinc voltes de campana en 100 metres, tant Sanz com el seu copilot, Maurizio Gerini, han sortit il·lesos de l'aparatós accident, tal com ha confirmat l'organització de la cursa. Sanz partia des de la vintena posició en la sortida d'aquesta especial després d'haver acabat en aquesta mateixa plaça l'etapa de dimecres. Ha arribat 11 h 05 min 4 s després en la 125 ena posició.

Abandonar no estava en els plans de la pilot catalana. Han estat aturats durant quatre hores, fins que han pogut substituir les peces danyades i arrencar de nou per completar la resta dels 374 km de la cinquena jornada. Gràcies a la intervenció del quart cotxe en carrera de l'equip i del camió d'assistència d'Astara Mobility, que portava peces i un mecànic, la pilot i el copilot han pogut reparar el cotxe i continuar en cursa.

Aquesta és la tretzena ocasió que la pilot catalana participa en una de les proves més reconegudes i dures del món del motor, i és tot just la segona edició que hi competeix en la categoria de cotxes, ja que en les onze anteriors ho havia fet en moto. Fins ara sempre ha acabat la prova i Sanz no pensa trencar aquesta bona ratxa. Després d'un bon ensurt també en la segona jornada, Sanz està en la part baixa de la general, encapçalada per l'actual campió, el qatarià Nasser al-Attiyah (Toyota). Al-Attiyah domina ara amb 22:36 minuts sobre Peterhansel, que ha passat a la segona posició, 27:01 respecte al saudita Yazeed Al Rajhi (Toyota) i 34:52 respecte a Carlos Sainz.

stats