Tràgica pèrdua

Mor el català Carles Falcón arran del seu accident al Dakar

El pilot de motos tarragoní va haver d'abandonar el ral·li a la segona jornada i estava en estat crític

ARA
3 min
Carles Falcón durant el transcurs de la segona etapa del Dakar.

BarcelonaEl pilot català Carles Falcón ha mort als 45 anys. En un comunicat distribuït aquest dilluns pel seu equip al Dakar, el TwinTrail Racing Team, s'assegura que "els danys neurològics provocats per l'aturada cardiorespiratòria en el moment de l'accident són irreversibles". A Falcón li van induir el coma en terres saudites el mateix dia que va caure a la segona etapa del ral·li, de 463 quilòmetres d'especial entre Al-Henakiyah i Al-Duwadimi.

Segons va confirmar el seu equip, l'escàner va revelar en aquell moment que patia un "edema cerebral". El pilot amateur de Tarragona va arribar a Catalunya divendres passat en un avió medicalitzat i en "estat crític" procedent de Riad, però l'evolució no ha sigut bona i ha acabat perdent la vida. Falcón competia per segona vegada en el ral·li més dur del món després d'una primera experiència marcada per un altre greu accident del seu amic i company Isaac Feliu, que també corria en la present edició.

"Falcón era una persona alegre, sempre activa, que gaudia amb passió de tot el que feia, especialment de les motos. Ens ha deixat fent una cosa que era el seu somni, córrer el Dakar. Estava gaudint, era feliç damunt de la moto. Hem de recordar-lo pel seu somriure i per la felicitat que generava en tothom", explica el seu equip en un sentit comunicat. "Enginyer informàtic de formació. Instructor de motos i guia de viatges amb moto per passió. Són molts els que han après al seu costat. Ensenyava amb paciència, energia i felicitat, feia que tots gaudissin de la moto. Això és el que ens ha deixat i mantindrem sempre amb nosaltres, tots els que hem estat prop d'ell, família, amics, companys i aficionats", tanca el comunicat.

Carles Falcón somrient en plena cursa.

Una primera experiència traumàtica

Falcón va participar per primera vegada al Dakar el gener del 2022 sota el paraigua de l’equip Klim TwinTrail Racing, juntament amb Isaac Feliu i Albert Martín. S’havien apuntat a la categoria de motos sense ajuda, la més econòmica. El seu repte era acabar el ral·li. "Fins al dia de l'accident de l'Isaac, la veritat és que anàvem molt bé per les expectatives que portàvem. Anàvem molt mentalitzats de com havíem de fer les coses, dels timings que no havíem de fer i de no buscar-nos problemes, no perdre'ns, arribar cada dia al bivac a bona hora... Fins a la novena etapa. Recordo que vam arribar al primer punt de fer benzina, que era el quilòmetre 200. Vaig trobar l'Albert i em va dir que l'Isaac no hi era. Hauria hagut d'arribar abans que nosaltres perquè sortia abans. Es deia que havia caigut, però no en teníem informació. Llavors va arribar el pilot marroquí que va ajudar-lo després de la caiguda. Només parlava àrab i francès, i jo de francès no en parlo, però em va venir a dir que l’helicòpter se l’havia endut inconscient, que era una caiguda greu. Ens quedaven pocs dies de cursa i va ser difícil acabar, no ens podíem concentrar", recordava el Carles a aquest diari fa poques setmanes sobre l'accident del seu company Isaac, que per culpa de l'accident no tenia records de la seva experiència al Dakar.

Ara, la duresa del desert ha posat fi a la seva vida.

stats