Max Verstappen, nou líder del Mundial de Fórmula 1

El de Red Bull acaba segon, per davant d'un Hamilton enfadat per les ordres d'equip

2 min
Els monoplaces després de la sortida del GP de Turquia

BarcelonaValtteri Bottas està gaudint com mai amb el Mercedes. Des que fa unes setmanes es va anunciar el seu adeu de l'escuderia alemanya i la seva incorporació a Alfa Romeo de cara a la temporada que ve, el pilot finlandès sembla un altre. Sense pressió i només amb ganes d'acabar la temporada amb les millors sensacions, els resultats han sigut excepcionals. Al Gran Premi de Turquia ha tornat a fer-ho. Bottas s'ha endut la cursa. Desena victòria de la seva carrera, amb una superioritat aclaparadora per davant dels dos Red Bulls, que han fet un cap de setmana bo, tot i passar força desapercebuts.

La pluja suau ha fet acte de presència unes hores abans de la cursa i ja no ha marxat. L'aigua a l'asfalt ha sigut un maldecap de tots els equips durant el Gran Premi de Turquia, sobretot per a Mercedes. Lewis Hamilton, mentre remuntava posicions de forma titànica, se les ha tingut amb el seu cap d'equip a l'hora de canviar neumàtics a quinze voltes del final. Finalment, l'heptacampió del món ha pres la decisió i, sense canviar gomes, s'ha mantingut en pista fins a set voltes del final, quan la punxada es venia molt barata. El britànic, molt enfadat veient que el canvi no l'impulsava cap al podi, ha tancat la ràdio amb un "deixeu-me en pau".

Canvi en el Mundial

Al final Hamilton ha acabat cinquè, per darrere de Charles Leclerc, i perd el liderat del Mundial. Max Verstappen ha donat un cop sobre la taula gràcies a la segona posició que s'ha endut al Gran Premi de Turquia. Gran part d'aquesta segona posició ha sigut gràcies al seu company d'equip, Checo Pérez, que ha batallat amb Hamilton a mitja cursa per retenir-lo darrere i ajudar Verstappen a maximitzar encara més el podi. El pilot de la cursa, però, ha sigut Carlos Sainz. Amb avançaments al límit i un pilotatge elegant i magistral, el madrileny ha protagonitzat una remuntada des de l'última posició fins a la vuitena en què ha acabat travessant la línia de meta.

stats