Motor

Aleix Espargaró lidera més enllà de l'asfalt: els apunts de la 'qualy' del GP de Catalunya

El pilot de Granollers s'imposa i s'endú una 'pole' molt especial al Circuit de Barcelona

2 min
Aleix Espargaró durant el GP de Catalunya

MontmelóHi ha moments que han de passar de determinada manera. És igual quines siguin les circumstàncies o les dificultats, hi ha situacions que s'han de donar. En el destí estava escrit que, en el Gran Premi de Catalunya, Aleix Espargaró havia de ser el gran protagonista. Per la seva filla Mia i per aquells menuts amb problemes cardiovasculars de naixement, el de Granollers s'ha endut la pole al Circuit de Barcelona Catalunya.

Aleix Espargaró, superlatiu

El pilot d'Aprilia està tocat per una vareta. El català ha marcat el millor temps en la sessió de classificació prèvia al Gran Premi al Circuit de Barcelona-Catalunya. Era el seu dia. El seu cap de setmana, de fet. Va liderar dues de les tres sessions d'entrenaments i a la qualy el català no podia deixar escapar l'oportunitat de sumar una gesta més a la seva llegenda. Tothom l'assenyalava com el favorit i no ha decebut.

La Mia, la gran protagonista

Aleix Espargaró ha guanyat dins i fora de la pista. Alhora que ha aconseguit el millor temps per sortir primer en la cursa de demà (14 h, DAZN), ha obtingut una victòria encara més gran fora de l'asfalt. L'altaveu que significa ser pilot de MotoGP li ha servit per posar el focus en la seva filla: la Mia. Quan va néixer, a la petita li van diagnosticar un problema al cor i va haver de passar dos cops per quiròfan. D'això fa tot just quatre anys, una experiència que Aleix Espargaró repassava en aquesta entrevista a l'ARA hores abans d'endur-se, probablement, la pole de la seva vida.

Alex Márquez pateix una forta caiguda

El germà petit dels Márquez sortirà des de l'última posició de la graella de sortida al Gran Premi de casa després de partir una forta caiguda a la FP4 que l'ha dut a requerir atenció mèdica. El de Cervera, que anava a molta velocitat, ha lliscat amb la seva moto per la grava. En el moment d'aixecar-se, ha notat dolor i ha abandonat el circuit amb ostensibles mostres de dolor. De fet, ha necessitat asseure's fora de la pista i ser atès pels metges. Com que ha hagut d'anar al centre mèdic, Márquez no ha participat en la Q1. "Tinc una dent trencada i cops per tot el cos. No tinc res trencat. El que més em preocupa és un cop al cap, que ara em fa mal, però espero demà no tenir res. Demà em tornaran a examinar, però serè realista de cara a la cursa", ha dit el pilot.

stats